Filmpje Tim gaat viraal

Statiegeldactie
Samen met mijn moeder en Annemarth zijn we flink aan het rondbellen geweest naar supermarkten: met de vraag of een bus voor Tim het goede doel mag zijn bij de lege flessen automaat, zodat mensen hun lege flessenbonnetje kunnen doneren. Het is niet te geloven: vanaf juli tot en met december dit jaar mogen we 40 keer een maand bij een supermarkt hangen! Echt geweldig! 

We hangen in de komende maanden in de regio’s: Nijmegen, Utrecht, Alphen aan den Rijn, Leiden en Den Haag. In augustus hangen we bij maar liefst 11 supermarkten in Nederland! De klapper is deze maand (juli): dan hangen we bij maar liefst 14 supermarkten! Kijk hier waar. Dit is echt super.

Als je een supermarkt opbelt, krijgt je verschillende reacties. Geweldig als er meteen plaats is. Maar mooi is het als je de reactie krijgt dat ze eigenlijk geen plaats hebben, maar dat ze toch een plekje creëren. Dat ze geraakt zijn door ons verhaal en ons willen helpen.

Annemarth deed in haar buurtapp een oproep om lege flessen te brengen bij de supermarkt in hun buurt in augustus voor Tim. Stond plotseling de buurman voor de deur: hij had nu alvast lege flessen voor Tim: 2 lege kratten bier en een tas met flessen. Meerdere buren brengen nu bij haar de lege flessen. Ze zou bijna een garagebox kunnen huren om alle legen flessen op te slaan, als niet steeds alles weg brengt.

In juni hingen we bij Albert Heijn de Herenhof. Er werd hier maar liefst 581 euro voor een bus Tim gedoneerd door de klanten van deze Albert Heijn. Dit bedrag bracht ons over de 20.000 euro heen. Wat een mijlpaal. In de Aarhof kregen we 255 euro gedoneerd. Bij de andere supermarkten waar we in juni mogen hangen, mogen we 2 maanden hangen, dus daar weten we de tussenstand nog niet van.

Ladies Circle
Afgelopen maart zou de feestavond Le vingo zijn, welke helaas niet doorging door het corona-virus. Voor deze wijn-bingo-vrouwen-avond waren al een aantal entree-kaarten verkocht. Deze dames hebben hun entree-kaartje gedoneerd aan een bus voor Tim. Deze week kwam Heddy langs om de cheque te overhandigen: maar liefst 750 euro. Gedoneerde entree tickets en ook nog wat aangevuld vanuit de Ladies Cicle. Echt geweldig. Dank je wel lieve mensen. Wie weet wordt er, als het met het corona-virus mee zit, in het najaar een nieuwe Le Vingo voor Tim georganiseerd.

Hulpmiddelen
We hebben een grotere douchestoel voor Tim gekregen. Wat is eigenlijk een douchestoel: wat kan je er mee en hoe werkt die? Hij kan omhoog en omlaag, maar ook boven het toilet geplaatst worden. Het is een hoge stoel op wielen en met voetsteunen. Overal zitten banden: Tim wordt er volledig in vast gezet: aan zijn voeten, heup en buik. Er zitten zijsteunen aan zodat Tim met zijn romp wordt ondersteund.

Daarnaast zijn we bezig met een nieuwe driewielfiets. De uitdaging is om een fiets te vinden waar ik kan mee duwen, ook kan mee sturen en kan mee remmen. Tim kan niet sturen of remmen. Daarnaast willen we ook nog dat Tim er met de tillift ingezet kan worden. Dus dat is niet zomaar de eerste de beste fiets uit het depot. Er wordt een fiets op maat gemaakt.

Nieuwe schoenen
Laatst ging ik met Tim voor nieuwe schoenen op pad. Leuk langs schoenwinkels en iets leuks uitzoeken. Helaas gaat dat heel anders. Ik ging alleen met Tim op weg naar Leiden naar de orthopedische schoenmaker. In de 40 minuten durende rit, was Tim in slaap gevallen. Dus moest ik een slapende Tim uit de auto tillen. Hij is dan compleet slap, maar wel met opgetrokken stijve onderbenen; dit komt door zijn spasme. Het lukte me bijna niet om Tim vanuit de autostoel in de rolstoel te zetten. Ik liet hem bijna vallen, want mijn kracht was op en de rolstoel kiepte steeds iets naar achteren. Maar dat laat je nooit gebeuren, dus met al mijn kracht en overtuigingskracht propte ik Tim in de rolstoel en riep hem dat hij moest meewerken en wakker worden. Zo gênant. Het huilen stond me nader dan het lachten. Uiteindelijk zat hij half slapend scheef in de rolstoel. Dit zou niet gebeurd zijn als ik met de toekomstige bus zou zijn gegaan.

Eenmaal binnen worden zijn voeten opgemeten. Zijn blote voeten worden in een soort schuim gedrukt zodat de afdruk goed zichtbaar is. Er wordt een omtrek van zijn voet getekend. En op meerdere plekken de omtrek van zijn voet gemeten. Dan volgt het leukste gedeelte: kiezen uit een nieuw model. Als alle specificaties in het systeem zijn ingevoerd, rollen er een aantal modellen uit waaruit ik kan kiezen. Ik kies het leukste model. Dat is maar één model. De andere zijn voor mij geen optie: die zijn gewoon echt NIET leuk! Tim mag er ook wel een beetje hip -lees: normaal en niet zichtbaar aangepaste schoenen- bij lopen. Ik kan uit 5 kleuren kiezen. Na 2 weken kan ik ze ophalen. Ze zijn mooi! Ik ben er blij mee.

Filmpje Tim
Alle acties liggen stil door het corona virus. Alleen de statiegeldacties zijn vooralsnog mogelijk. We houden alle vrienden tot ons verdriet, nog zoveel mogelijk buiten de deur. Hoe kunnen we mensen een inkijkje in ons leven geven, zonder veel mensen over de vloer? Feit is dat het tillen van Tim erg zwaar is en we echt hulp nodig hebben. Alle mensen in onze buurt hebben al zoveel geholpen en gedoneerd. Hoe kunnen we de bus bij andere mensen onder de aandacht brengen? Zo ontstond het idee voor een filmpje. We raapten alle moed bij elkaar, want oh wat vonden we het een moeilijke keus, want hierdoor stel je je erg kwetsbaar op en moet je je eer opzij zetten.

Een collega van Hein, Jouke heeft een geweldig mooi en professioneel filmpje van Tim met ons erbij gemaakt. Na 24 uur was het filmpje al op Facebook door 2.453 mensen bekeken en heeft het 4.913 mensen bereikt. Echt heel gaaf dat het zo vaak bekeken wordt. Op LinkedIn is het na 24 uur al 445 keer bekeken. Na een week was het op Facebook door ruim 4.200 mensen bekeken en had het ruim 8.600 mensen bereikt. Ondertussen heeft het bijna 10.000 mensen bereikt. Echt geweldig! In die week hebben we ruim 5.000 euro gedoneerd gekregen. Dank je wel lieve mensen!

We kregen mooie begripvolle reacties. Mensen kennen ons verhaal en weten onze situatie, maar door dit filmpje zien ze nu echt wat een impact het is op ons leven.

Bekijk hier het filmpje:

Ja kan ons helpen door dit filmpje op Facebook of LinkedIn te delen met het liefst een persoonlijke boodschap.
– Facebook: https://www.facebook.com/watch/?v=2702610083395199  
– LinkedIn: https://bit.ly/2ZJooe8

Filmpje haalt het AD
Wat erg leuk is, is dat we weer in het AD hebben gestaan met een artikel en het filmpje, zowel in de papieren krant op afgelopen zaterdag als op de website van het AD.

Helden
Onze helden – Vandaag bereiken we bijna 26.000 euro. Dat is 6.000 euro in anderhalve week. We zijn heel erg blij dat het filmpje zo vaak wordt bekeken en er zoveel wordt gedoneerd. Je moet het maar durven: op die deel-knop drukken op Facebook of LinkedIn en er dan ook nog een persoonlijke boodschap bij typen. Jullie zijn onze ambassadeurs. Dank je wel voor het massaal bekijken en delen van ons filmpje. Hierdoor breng je ons verhaal bij heel veel anderen onder de aandacht. Zonder jullie hulp zijn we nergens. Ga zo door. Jullie zijn onze helden!

Tot snel weer. Lieve groeten Jessica 

One thought on “Filmpje Tim gaat viraal”

  1. Met kippenvel lees ik je blog. Het komt zo binnen dat je verteld dat je Tim niet meer kan houden en hij bijna valt. Dat je hem wakker roept en dat gênant vind. Meid jullie doen het geweldig en wat een gave schoenen. Het is geen vergelijking maar Jasper heeft tot zijn 11e ook deze schoenen gehad en was daarover ook boos en verdrietig. Ik ken dat gevoel heel goed. Je wil dat hij net als andere kinderen kan kiezen. Terwijl er weinig keuze is. Maar wat zijn ze gaaf!!!!! Je hebt geweldig goed gekozen. Je mag trots zijn op jullie mooie gezin. Hoe zwaar het ook is. Liefde die je schenkt zal je ook ontvangen. Liefs, Petra

Comments are closed.