Alle cupcakes uitverkocht!

Cupcake bakkers
Afgelopen donderdag haalde ik samen met Natascha de ingrediënten op bij René, de filiaalmanager van AH de Aarhof in Alphen aan den Rijn, die alles sponsorde. Samen brachten we het grootste gedeelte van de ingrediënten naar de Groene Hart Leerpark school. Alle bakkers zouden 100 cupcakes maken, maar Marianne deed zelfs een toezegging om ruim 300 cupcakes te bakken. Ze had geregeld dat ze in de bakkerij van de school van haar dochter mocht gaan bakken. Is dat niet wat veel? “Nee, het is juist een droom die uit komt, dat ik in een grote professionele keuken kan bakken”, zei ze. En zo hebben alle bakkers:  Monique, Nienke, Christina, Nigel, Ingrid en Marianne met veel liefde een grote hoeveelheid cupcakes gebakken.

Cupcakes in de Aarhof
Gister was de dag waarop we de uitdaging aangingen om heel veel cupcakes te verkopen. Geen 1.000 stuks, maar wel 650 stuks. 1.000 leek ons toch wel onhaalbaar en weggooien zou zonde zijn. Dus met iets minder aan de slag.

Om 9 uur was ik samen met Jos, John en Agatha bij AH de Aarhof. De verkooptafel had René al voor ons klaar gezet voor de ingang van AH. We laadden alle spullen uit en begonnen met het aankleden van de stand: Tafelkleden erover heen, flyers en posters ophangen. Daarna zo veel mogelijk cupcakes uitstallen op tafel. Hein had een tikkie-code gemaakt, zodat mensen zonder kleingeld via hun bank app toch cupcakes konden kopen of op deze manier konden doneren.

Tshirtdeal sponsort een bus voor Tim
Afgelopen maandag borrelde ineens het idee op van petjes. Wat zou het gaaf zijn als we allemaal een petje op zouden hebben met het logo van bouwenvoortim. Dus het internet afgezocht en meteen gebeld met Tshirtdeal. “Ik zou graag 20 petjes willen bestellen”, zei ik, “zouden jullie een bus voor Tim willen sponsoren?” “Ja hoor, maar willen jullie niet ook nog eens 20 T-shirt erbij, beide zijden bedrukken en ook nog 3 kinder T-shirts?” Ik stond perplex! Geweldig! Tshirtdeal sponsorde dit allemaal. Echt fantastisch! Afgelopen vrijdag werden de T-shirts en petjes bezorgd. Wat zien ze er gaaf uit! En die kleine T-shirtjes zijn zo leuk.

Hoe verkoop je cupcakes?
Toen de stand was aangekleed en alle posters hingen, deden we onze T-shirts en petjes aan. Wat zagen we er als een geweldig team uit: Agatha, Jos, John, Dieneke, Denise, Zoë, Natascha, Faye, Nienke en mijn vader en moeder. Mooie eenheid en heel goed als groep herkenbaar. Toen moesten we de cupcakes zien te verkopen. Wat waren het er veel, 650 stuks. Dozen vol. Krijgen we ze allemaal verkocht? Hoe doe je dat eigenlijk, cupcakes verkopen aan mensen die langs lopen? Dus aarzelend spraken we mensen aan. Ze waren enthousiast. Ze hadden het al in de krant gelezen of al in de winkel van AH gezien, want daar had René ook posters van Tim neergehangen! Wat een goed initiatief zeiden veel mensen. De meiden Zoë, Denise, Natascha en Faye liepen met een dienblad met cupcakes erop door de Aarhof. Echt geweldig om dat te zien. Iedereen begon zo zijn draai te vinden.

Tim komt ook langs met Willemijn en Lennard
Rond 11 uur komen Hein en Tim, Willemijn, Lennard en Nienke langs. Nienke helpt Hein de hele ochtend en middag, want tja Hein staat er wel alleen voor die dag. Mensen vinden het mooi dat Tim er nu ook is. Maar het is wel veel voor Tim: al die indrukken en al die drukte. Tim is ook niet fit, hij is erg snotterig. Na een uur gaan zij weer naar huis. Inmiddels is de verkoop van cupcakes op stoom geraakt. Iedereen heeft zijn draai gevonden, maar ook mensen weten ons te vinden. Dozen met cupcakes worden geleegd en op tafel gelegd. Rond lunchtijd zijn alle dozen leeg en staan de laatste cupcakes op tafel!

Ontroerd om elkaars zorgen
Soms bleven mensen ook staan om even te praten. Sommige hadden ook een kind met een beperking en spraken we over vele herkenbare dingen waar je zoal tegenaan loopt. Mensen vroegen wat Tim heeft. Of we spraken over de thuis situatie en waarom we de bus nodig hebben. Er volgden herkenbare verhalen, maar ook tips. Een oudere meneer die wat op afstand stond, raakte ontroerd bij het zien van Tim. Ik sprak hem aan en vroeg waarom hij huilde. Hij was begaan met ons en met Tim. “Ik vind het zo zielig voor hem”, zei hij snikkend, wijzend naar Tim in zijn rolstoel. “Ik ook”, zei ik, “ik had het ook graag anders gewild, maar Tim is zoals hij is. We willen niet zielig zijn, daarom staan we nu hier met positieve energie om geld op te halen voor een bus voor Tim, zodat hij altijd met ons mee kan blijven gaan”.
Later kwam er een andere meneer in scootmobiel die geld gaf voor in de collectebus die we op de stand hadden staan. Even later kwam hij terug en met tranen in zijn ogen gaf hij weer geld. Ik sprak hem aan. Hij vertelde dat hij Parkinson heeft en het niet zo goed met hem gaat. Zijn handen beefden erg. Hij slingerde daardoor erg op de weg. Mensen dachten wel eens dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Hij was bang dat hij straks niet meer naar buiten kan omdat hij te erg zou gaan beven en dus niet meer goed zijn scootmobiel zou kunnen besturen. Deze meneer heeft genoeg zorgen over zichzelf. Maar toch wilde hij wat geven, zelfs een tweede keer. Deze meneer was erg ontroerd. En ik om hem.  

En we hebben opgehaald….
Om kwart voor 3 verkochten we de laatste cupcakes. Eenmaal thuis waren we wel heel erg benieuwd naar de opbrengst. Samen geld tellen. We waren verbaasd over de opbrengst, want de cupcakes werden verkocht voor: 4 stuks voor 5 euro. Dus de 650 cupcakes zouden ca. 800 euro opbrengen. Maar het is veel meer. Het is al meer dan 1.000 euro. Het is maar liefst 1.261 euro! Het verschil van ruim 400 euro is dus gedoneerd door mensen. Mensen die geen cupcakes hoefden of gewoon alleen geld in de collectebus deden. Fantastisch hè? Echt geweldig! Wat een ongelofelijk bedrag. Wat zijn we hier blij mee. Dat hadden we nooit gedacht. Net als René hadden ook wij niet gedacht dat we álle cupcakes zouden verkopen.

Collectebussen
Bij AH in de Aarhof hangt bij elke kassa een collectebus met een grote afbeelding van Tim erop. Mensen kunnen zo doneren voor een bus voor Tim. De bussen hebben er nu een week gestaan. René leegde de bussen gisteren. We hebben maar liefst 212 euro gekregen. Naast die 1.261 euro dus ook nog eens dit bedrag. Wat gaaf he? We zijn zo blij! Dank je wel René voor al je hulp! En al deze bedragen bij elkaar brengt onze crowdfunding actie voor een bus voor Tim op: 5.827 euro.

Volgende week weer
René zei: “We zijn er nog niet, bij de 35.000 euro, dus we moeten nog meer acties verzinnen”. Dus aanstaande zaterdag 1 februari gaan we weer cupcakes verkopen. Maar dan bij AH de Herenhof. Hier staan we weer met een heel team van 10 tot 15 uur. Ook de ingrediënten van deze actie worden volledig gesponsord door AH de Aarhof. Echt geweldig! Dank je wel lieve mensen! Voor de sponsoring en jullie enthousiaste hulp.

En na deze actie verzint René vast en zeker nog wel een actie. Dus als je het leuk vindt, doe je dan mee? Het is echt heel erg leuk. Het geeft je veel energie.

Benieuwd naar alle foto’s? Kijk dan hier.

Zie ik je aanstaande zaterdag 1 februari tussen 10 en 15 uur bij AH in de Herenhof?
Lieve groetjes Jessica