Hoera! Opening van Tim’s kamer!

foto’s | filmpjes | anderhalf jaar Bouwen voor Tim

Voorbereiding
Ondanks dat Tim al bijna 3 weken op zijn kamer slaapt, was het toch nog hard werken om de kamer helemaal af te krijgen. De laatste lampjes op zijn kamer ophangen, de lamp in de hal terug hangen, plank boven Tim’s bed ophangen, de riemen hiervan zijn gesponsord door Riemen&Co., het trekken van luidsprekerkabel voor de boxen op Tim’s kamer, de meterkast helemaal dicht maken en de deur ervoor plaatsen, de deurbel terug plaatsen en aansluiten, het laatste gereedschap opruimen, de nieuwe berging leegmaken en alles schoonmaken en dweilen. Yamaha kwam vorige week vrijdag de geheel gesponsorde geluidsinstallatie op Tim’s kamer installeren en de boxen plaatsen. Dit werd gedaan door de dealer ‘Uw Hifi choice’ in Soest.

Vorige week vrijdag heb ik, samen met Petra de viltenvakkentas gemaakt die aan Tim’s bed hangt. Nou ja, voorál Petra, want zij heeft het grootste deel gedaan, anders was het niet meer afgekomen voor de opening.

Zaterdag werd de tent opgezet door Hein, Jos en John. Alle tuinstoelen werden naar voren verplaatst, de vuurschaal klaar gezet en de geluidsinstallatie met microfoon getest.

Opening op 7 januari
Dan is de dag aangebroken waarop de opening gaat plaatst vinden. Wat hebben we hard gewerkt om alles af te krijgen. We zijn al in mei begonnen en dan nu, ruim 8 maanden later, is eindelijk het moment waarop we kunnen laten zien hoe het is geworden. Wat heb ik naar dit moment toegeleefd. De uitnodigingen zijn verstuurd. ’s Ochtends worden de gesponsorde hapjes en drank door Home Made Partycatering gebracht en alle statafels neergezet. De gesponsorde taarten van Tersteeg worden gebracht. Er werd een groot vuur aangestoken. Zeker geen overbodige luxe want het is een stralende dag met strak blauwe hemel, maar wel koud. Nu wachten tot de mensen gaan komen…

Inzegening
Voordat alle mensen arriveren, hebben we even een rustig moment voor onszelf. Pastoor Jack Glas komt langs. Met een klein groepje zijn we samen op Tim’s kamer. Tim en Willemijn zijn er ook bij. Pastoor Glas zegent Tim en Willemijn, en Tim’s kamer. Het is een heel mooi en belangrijk moment.

Gepasseerd
Voordat we de uitnodigingen verstuurde, moesten we een keus maken: wie nodigen we allemaal uit. Als we iedereen uitnodigen die een donatie heeft gedaan, betrokken is via Facebook, familie, vrienden, alle klussers en vrijwilligers, dan zouden we ruim 300 mensen moeten uitnodigen. Daar tel ik de mensen die acties hebben opgezet en de mensen die deze acties hebben gesponsord, niet eens bij op. Mijn hart zegt dat ik al deze mensen wil bedanken en wil uitnodigen, maar dat is onmogelijk. We moeten een keus maken. We kiezen voor de mensen die bij ons thuis echt geklust hebben en alle vrijwilligers. Er zijn ca. 70 man langs geweest. Voel je alsjeblieft niet beledigd als jij geen uitnodiging hebt ontvangen. Je bent altijd van harte welkom om te komen kijken! Laat maar weten.

Speech
Vanaf half 2 druppelen de eerste mensen binnen. Heel fijn dat de auto’s bij Hotel de Watergeus mogen worden geparkeerd. De glühwein en warme chocolademelk staan al klaar. De geluidsinstallatie staat al aan met rustige achtergrondmuziek. Om 2 uur is iedereen aanwezig. Wat een drukte, wat veel mensen.

Ik als koukleum heb af en toe koude voeten en handen gehad, maar wat was het hartverwarmend om alle acties op een rijtje te horen en wat er allemaal gedaan en gewerkt is. – Henk

John is onze spreekstalmeester en opent de middag. Hij nodigt mij uit mijn verhaal voor de lezen wat ik heb voorbereid. Ik belicht alle acties die het afgelopen anderhalf jaar zijn geweest. Maar liefst 17 acties, met groots resultaat! Daarna heeft Hein een vraaggesprekje met John. Hein vertelt over de verbouwing, hoe de verbouwing begon, wat er allemaal bij kwam kijken en waar we tegen aan liepen, wat onze angsten waren en moeilijkheden, maar ook onze resultaten en al die lieve mensen die kwamen helpen. Al die reddende engelen die er steeds maar weer waren. Hoe we de juiste mensen aan de juiste werkzaamheden koppelden en hoe er zelfs jongeren kwamen helpen. Hein haalde met wat anekdotes de hele verbouwing aan. Hij heeft geprobeerd iedereen bij naam te noemen die heeft geholpen met klussen. Het was een lang verhaal, maar dat werd zeker door iedereen gewaardeerd omdat het zo’n persoonlijk verhaal was waarin iedereen werd vermeld. Onze verhalen waren niet zonder emotie. Af en toe werden er traantjes weg gepinkt.

Tim opent zelf zijn kamer
Dan komt het moment van het lintje door knippen. Wat men niet had verwacht was dat er niet alleen een lintje werd doorgeknipt. Zonder iemand tekort te willen doen, hadden we Jos, Gerlof en Monique gevraagd om het ‘lintje door te knippen’, omdat zij onze grootste klushulp, steun en toeverlaat zijn. Zij deden dit namens alle 50 vrijwilligers. Tim en Willemijn waren de hele middag binnen aan het spelen. Maar op dit moment kwamen ze naar buiten. Even beduusd van de vele mensen, deden ze het beiden heel goed. We hadden een manier bedacht die bij Jos, Monique en Gerlof past. Zij mogen nu het ‘lintje’ doorknippen op een manier zoals zij altijd bij ons bezig waren. Monique knipt als eerste het ‘echte’ lintje door. Daarna krijgen ze oorbeschermers op. Gerlof krijgt een cirkelzaag en Jos een handzaag. Vrijwel tegelijk zagen ze een houten balk door. Bekijk op de filmpjes pagina het filmpje van dat grappige moment.

De buitenluxaflex bij Tim’s kamer was naar beneden. Tim krijgt een grote knop en drukt daar een paar keer op. Dan gaat de luxaflex omhoog. Tim had zijn kamer zelf geopend. Bekijk op de filmpjes pagina het filmpje van dit mooie moment.

Hein begint met de rondleidinkjes met groepjes mensen. Wanneer de rondleidinkjes beginnen, genieten we van de lekkere taart. Daarna van de heerlijke hapjes volledig gesponsorde door Home Made Partycatering. Jan maakt de hele dag door foto’s.

Echt een super gave stoere jongenskamer! Trots op Hein en Jessica en alle helpers! – Karin

Al die lieve mensen bij elkaar
Er ontstond meteen een grote rij met mensen die graag naar binnen willen voor de rondleiding. Van mensen die weer naar buiten kwamen, krijgen we enorm veel complimenten. Iedereen was lovend over Tim’s kamer. “Wat ziet het er mooi uit. Echt een leuke kamer. Wat een stoere jongenskamer. Wat is er goed nagedacht over alle voorzieningen. Wat is er overal over nagedacht. Het klopt gewoon.” Ik had een gastenboekje neergelegd en daaruit blijkt hoe mooi het is geworden. Het is echt een hartverwarmende dag. Het is fantastisch om al die lieve mensen, die zoveel voor ons hebben gedaan, nu allemaal bij elkaar te zien. Dit keer niet in kluskleding.

Vuur
Wanneer de rondleidinkjes rond half 5 klaar zijn, zitten we nog bij het vuur. Het vuur blijft goed branden. Dat is geen probleem, want we hebben hout genoeg: een paar dagen daarvoor hadden Hein en Gerlof alle pallets en rest hout in stukjes gezaagd. Ik ben verkleumd, maar al die mensen geven zoveel energie en warmte! Het was een fantastische dag, met zoveel lieve fijne mensen om ons heen. Zo hartverwarmend. Wat zijn we trots! En trots op al die mensen die kwamen helpen! Nu kunnen we gaan genieten van de rust. Van Tim’s kamer en van een opgeruimd huis. We hoeven Tim niet meer naar boven te tillen. Dat geeft ons rust en minder lichamelijke klachten. Dank je wel lieve mensen. We zullen dit nooit vergeten!


Nu verder
Binnen is het klaar, maar buiten moet er nog veel gebeuren. De nieuwe berging moet worden ingericht zodat daar spullen uit de werkplaats kunnen staan, de werkplaats moet worden afgebroken en de tuin moet rolstoel vriendelijk worden aangepast en bestraat. Fijn te horen dat mensen tijdens de opening al zeiden: “Als je weer gaat beginnen, dan kom ik gewoon weer helpen!”

We wensen iedereen een heel gelukkig nieuwjaar! Tot gauw weer.
Lieve groeten Tim, Willemijn, Hein en Jessica

foto’s | filmpjes | anderhalf jaar Bouwen voor Tim

4 thoughts on “Hoera! Opening van Tim’s kamer!”

 1. Wij hebben als Legrand graag meegewerkt aan dit mooie doel. Wij hopen dat de producten die wij geschonken hebben naar wens waren, en dat Tim kan genieten van zijn mooie kamer.
  Ik heb het blog met plezier gevolgd.

  Mvg

  Ron van Kampen

  1. Hoi Ron,
   Ja, zeker naar wens. De meterkast, alle groepen en aardlekschakelaars zitten allemaal perfect ingebouwd. Het ziet er echt super mooi uit. We hebben heel erg veel complimenten gekregen dat het zo mooi in jullie kast past. We kregen veel opmerkingen: “Zo! Dat is een grote groepenkast!” We zijn er heel erg blij mee en heel trots op! Nogmaals bedankt.
   Fijn dat je de blog hebt gevolgd.
   Groeten Jessica

 2. Hoi Hein, Jessica, Tim en Willemijn,
  Het was erg fijn om het openingsfeestje meegemaakt te hebben, ondanks de kou!! Jullie hebben er écht iets moois neergezet, de tent, de vuurplaats én vooral jullie verhalen, waarbij jullie zo veel verteld hebben en daaruit jullie grote dankbaarheid hebben laten horen én zien.
  We hebben met eigen ogen kunnen zien wat een werk er is verzet en vooral het prachtige resultaat!!! Nu even heerlijk genieten van al die mooie luxe met z’n viertjes en met het voorjaar komt de rest wel.
  Lieve groet, van Aad, Robin en Agatha

  1. Hoi Agatha,
   Wat een lieve reactie! Dank je wel. Het is fijn te lezen dat onze boodschap over is gekomen: we zijn ook echt heel erg dankbaar. Nu even rust en de laatste puntjes op de i afronden. In het voorjaar de rest 🙂
   Lieve groetjes Jessica

Comments are closed.