We komen in de afrondende fase

Hoera het plafond is dicht
Wat een verandering heeft er plaats gevonden de afgelopen tijd: het plafond is dicht! Dat lijkt niet veel werk, want het is een kwestie van gipsplaten er tegen aan en klaar. Maar zo eenvoudig was het niet. Zoals ik al eerder vertelde, is het plafond niet waterpas en waren de balken niet in één lijn geplaatst. Dus dan kostte veel correctie tijd. Daarnaast zit er heel erg veel weggewerkt in het plafond. Doordat de stalen balken van de tillift vlak onder het plafond komen te hangen, mag er absoluut niets naar beneden uitsteken. Er komt een schommel voor Tim, waardoor de schommelhaken verdiept moesten komen te liggen. Ook de afzuiging voor ventilatie mag niet uitsteken en worden verdiept. Ook de douchekop moest in het plafond worden gemonteerd. Er moest veel draad worden getrokken voor spotjes in het plafond en de luidsprekerboxen. Er zitten dus heel erg veel uren in het plafond. Toen dit er allemaal in zat, konden eindelijk de gipsplaten tegen het plafond worden bevestigd. Veel werk wat je niet meer kan zien, zit dus juist áchter het gips. Wat zijn we trots dat het eindelijk dicht is. Nu ziet het er ineens helemaal af uit!

Inmeten en inregelen
De afwerking kan nu gaan beginnen. Deze week hebben we ook bezoek gehad van een aantal sponsors. De buitenluxaflex zijn ingemeten door Oudshoorn en Van Egmond. Helaas zit er een flinke levertijd op de luxaflex, maar eerder inmeten was niet mogelijk omdat de kozijnen er nog niet waren en inmeten dan toch lastig is. Mark Pieterse is langs geweest om de raamdecoratie in te meten. Ook is Duco langs geweest. Joy heeft samen met Hein de afzuiging ingeregeld en geadviseerd welke plafond suskasten het beste bij onze situatie passen.

Ook de tegelvloer binnen is gevoegd. Schönox heeft alle lijm en voegsel gesponsord. Jan-Willem van Schönox was zo met ons verhaal begaan, dat hij een dag vrij heeft genomen en samen met Erik de tegelzetter alles heeft gevoegd.

Afgelopen woensdag werd het drie dubbele glas geleverd door LHV glas. Gisteren kwam Patrick langs van Glashandel Witteveen. Ook hij was zo met ons begaan dat hij kosteloos het glas heeft geplaatst. Geweldig he?!

Met het bezoek van al deze sponsors was het drukke week. Veel afspraken op een dag. Gelukkig gaf het enthousiasme van al deze mensen ons heel veel energie en de kracht om door te gaan.

Ons huis gevoegd door dezelfde voeger als in 1962
Afgelopen week werd het metselwerk gevoegd. De buitenmuren zijn nu een mooi geheel geworden. Het ziet er echt heel erg mooi uit. Blijkt dat de voeger, met 74 jaar al lang met ‘pensioen’, ons huis ook heeft gevoegd toen het nieuw werd gebouwd in 1962. “55 jaar geleden…, toen was ik nog jong”. Wat een toeval! Echt leuk dat hij ons huis nu weer heeft gevoegd.

Eind in zicht
Nog steeds proberen we zelf een oplossing te vinden voor het afwerken van de kozijnen bij de binnen schuifdeuren. De leverancier van de schuifdeuren is  moeilijk in beweging te krijgen, ondanks de vele toezeggingen. We hebben nu besloten zelf een oplossing te verzinnen. Jos heeft ondertussen al een borstelprofiel leverancier benaderd. We moeten gewoon door. Wanneer we dit namelijk klaar hebben, kan alles gestukt worden en daarna geverfd en gesausd.

We naderen dus echt het einde. Maar soms is het moeilijk om dat doel voor ogen te houden, omdat we al bijna 12 weken elke dag (!) in het weekend en elke avond door de weeks werken. Je raakt uitgeput. De rotzooi, de stof en alle bouwmaterialen die maar in de woonkamer liggen, begint je op te breken. Nergens kan je ontspannen omdat heel je huis een rommeltje is. Maar we gaan stug door om maar voortgang te blijven maken. Het is zwaar, maar we houden moed. We zien dat het mooi wordt.

Tuin
Inmiddels hebben we al een begin gemaakt met het herstellen van de tuin. Je kan nog zo je best doen, maar als een aannemer bezig is, vervalt je tuin. Alle bouwmaterialen liggen is de tuin met alle beschadigingen van dien. Spullen worden in de plantbedden gelegd. Daarnaast heb je geen tijd om onkruid te wieden dus dat staat ook hoog. De fundering is uitgegraven en de aarde ligt nu op een grote hoop op het gras. Dat moet worden verspreid tussen de planten om zo de grond op te hogen. Een nieuw pad moet worden aangelegd omdat de nieuw gebouwde berging op het oude pad staat. We willen de komende 2 weekenden flink aan de slag in de tuin, zodat deze ook weer begaanbaar is en fijn om in te zitten. We hebben nog geen enkele dag buiten kunnen zitten. De vakantie komt eraan en we blijven thuis omdat er nog zoveel gedaan moet worden. We hopen in onze vakantie lekker buiten te kunnen zitten. Morgen, zaterdag 22 juli en zondag 23 juli en volgend weekend 29 en 30 juli, gaan we van 10 tot 17 uur aan de slag. Heb jij zin om lekker in de tuin bezig te zijn en ons te helpen met tuin herstellen, geef je op!

Bedankt lieve mensen voor al jullie hulp, steun en sponsoring! Geweldig!
Ik wens iedereen een hele fijne vakantie en mooi weer. Geniet ervan.
Lieve groeten Jessica

2 thoughts on “We komen in de afrondende fase”

  1. Geweldig, wat hebben jullie allemaal een werk verzet! Nu nog de laatste loodjes…hopelijk wegen die niet het zwaarst met de finish in zicht. Heel veel succes, heel veel uithoudingsvermogen!

    1. Hoi Bout,
      Helaas wegen ze wel altijd het zwaarst, maar we proberen het eindresultaat voor ogen te houden. Het wordt echt heel mooi. Dank je wel.
      Liefs Jessica

Comments are closed.