Sander fietst 150 km voor Tim

Bijzondere wielrennersfiets
Zondag 9 oktober fietste Tim’s peetoom Sander, samen met zijn oom, Gert, voor Tim. Maar liefst 150km. Gisterochtend stonden ze vroeg op, alles klaar maken. Ze werden in Maartensdijk, in de provincie Utrecht, door zijn familie uitgezwaaid. Daar gingen ze. Op weg naar Noorden. 33 km. Een dik uur fietsen. Sander fietste op een bijzondere wielrennersfiets: het is namelijk de fiets van zijn overleden ome Bert. En daarop fietste hij voor Tim. Wat mooi.

Warm onthaal
logo_fvtAls verrassing hingen er borden langs de weg vanaf Woerdense Verlaat met de nog af te leggen afstanden en het logo Fietsen voor Tim. Hier is ook een kort filmpje gemaakt (30 sec.). Bij ons op de oprit stond een grote tent met daaronder statafels en koffie, warme chocolade melk en cake. Het hout op de grote vuurschaal brandde flink. Daarom heen stonden stoelen, waarvan twee feestelijk versierd en voorzien met de namen ‘Sander’ en ‘Gert’.  “Ja ik zie ze in de verte hoor!” Enthousiast werden ze ontvangen. Sander overhandigde de cheque met het opgehaalde bedrag: 1.550 euro! Wat een geweldig bedrag. Ze hebben 71 mensen weten te overtuigen om hun fietstocht te sponsoren.

Lekke band
Na de korte stop, gaan ze op pad: veruit het grootste gedeelte moet nog afgelegd worden. Vol goede moed en veel positieve energie gaan ze op weg. Nog 114 km te gaan. Het weer zit mee: het is prachtig weer. Met weinig wind is het een ideale dag om dit te doen. Onderweg sturen ze foto’s van behaalde mijlpalen: eerst Rotterdam rond het middag uur; dan Klaaswaal waar ze lunchen. Dan het laatste stuk. Oh nee… een lekke band. Gelukkig hebben ze alle spullen bij zich en is de band zo weer heel. Dan blijkt de navigatie kuren te hebben: deze houdt er een eigen route op na. Sander en Gert hebben de hele route van tevoren uitvoerig op de kaart uitgestippeld. “Klopt het wel dat we deze kant op moeten?” Ze volgen de navigatie maar. Achteraf blijkt dat ze daardoor 10 km extra hebben gefietst.

Echt afzien
Het zijn lange rechte wegen. Er is geen punt waar je je op kan oriënteren. Het is echt afzien. Sander heeft de laatste tijd flink getraind. Maar 150 km blijft een afstand die zeer ver buiten zijn comfort zone ligt. Het is echt een prestatie. Dat fiets je niet zomaar. De laatste 30 km is niet meer te doen. Sander heeft het echt heel erg zwaar. Zijn ome Gert fietst vóór hem en houdt hem daarmee uit de wind. Gewoon gaan: trappen-trappen-trappen. Om 16 uur is daar eindelijk het eindpunt: het bord Sint-Maartensdijk in de provincie Zeeland. Ze zijn er! Ze hebben het gehaald! Ze hebben het gedaan! Wat een prestatie! Wat een afstand! Vandaag druppelden er nog donaties voor fietsen voor Tim binnen en daarmee hebben ze 1.613 euro opgehaald. Daarmee hebben zij het totale bedrag aan donaties naar 17.000 euro gefietst en dat allemaal voor Tim! Wat zijn we trots en blij.

Namens Tim: Dank je wel lieve ome Sander! Wat fantastisch dat je dit voor mij hebt gedaan.

Groetjes Jessica

2 thoughts on “Sander fietst 150 km voor Tim”

  1. Hele prestatie van Sander, petje af. Wij waren bij het onthaal in Noorden. Supergezellig. Tim en Willemijn waren er ook bij. Jessica en Hein hadden het gezellig gemaakt, vooral de wegwijzerpaal was grandioos. Fijn te weten dat er zoveel mensen met julie meeleven.
    Oma en Opa Wagenaar

    1. We zijn inderdaad erg blij dat er zoveel mensen met ons meeleven. Wat Sander voor ons en voor Tim heeft gedaan, is echt een geweldige prestatie! We zijn heel erg trots op Sander. Leuk dat jullie er bij waren.

      Groeten Jessica

Comments are closed.