Cupcakes, statiegeld en nieuwe acties voor een bus

Cupcake verkoop Herenhof
Op zaterdag 1 februari was er voor de tweede keer een cupcake-actie. Nu in winkelcentrum de Herenhof in Alphen aan den Rijn, voor de ingang van AH. Het werd een spannende dag want we hadden dit keer ruim 1.000 cupcakes om te verkopen, 400 meer dan vorige keer. Zou dat gaan lukken? Dit keer hadden de leerlingen van de Groene Hart Leerpark school alle 1.000 cupcakes gebakken! Sjaak, de docent in de bakkerij, heeft met meerdere klassen de cupcakes gemaakt, gebakken en daarna gedecoreerd. Wat een prestatie. AH de Herenhof had deze keer alle ingrediënten gesponsord. Dank je wel!    

Om 10 uur hadden we alles weer opgebouwd: een mooie stand met veel posters eraan, op de ramen, op de schuifdeuren en bij de ingang. Naast de stand stond een tafel en bij de andere ingang een statafel met cupcakes erop. Filiaalmanager Jeroen had flink ingezet in de winkel zelf: bij de ingang hingen veel posters over Tim, bij elke kassa, bij de service balie en in de winkel zelf. Er hingen zelfs vooraankondigingen met: “Help Tim! Aan een nieuwe rolstoelbus. Aanstaande zaterdag cupcake verkoop i.s.m. heel veel vrijwilligers.” Ook de statiegeldactie was voor Tim en liep daar al een maand. We kregen zoveel hulp van vrienden en bekenden om te helpen met verkopen, dat we zelfs een standje ín AH binnen kregen, net na de groente afdeling, bij het brood, zodat we ook hier cupcakes mochten verkopen. Geweldig!

Daar gingen we van start. Tijdens de verkoop verraste Jeroen van AH ons met heerlijke vers gebakken croissants. Het was een spannende dag, 1.000 cupcakes verkopen is echt een uitdaging. Maar we waren met maar liefst 13 man om alle cupcakes te verkopen: Jos, Sanne, Henny, Marianne, John, Ingrid, Gerlof, ik, Sandra, Mariska, Denise, Natascha en Meike. We hadden weer onze witte T-shirts over onze truien aan. En een zwart petje met het logo van Tim. Iedereen was enthousiast en zo heel goed herkenbaar.

Wie mijn vorige blog las, herinnert zich misschien de meneer met Parkinson in de scootmobiel die ontroerd was om Tim. Deze meneer kwam nu weer langs. Had hij onthouden dat we een week later op deze locatie zouden staan? Kwam hij speciaal voor ons langs? Weer raakten we aan de praat. We herkenden elkaar immers. Hij had al een bakje cupcakes in het mandje bij zijn stuur staan. “Zolang ik jullie zie staan, blijf ik kopen. Ik hoop dat je snel al het geld bij elkaar hebt voor een rolstoelbus”, zei hij. Echt heel erg lief. Wat was deze man begaan met ons.

De verkoop liep goed. Om kwart over 4 was alles uitverkocht! Dat had niemand verwacht. 1.000 cupcakes zou 1.250 euro opleveren. Maar tot onze verbazing was het bedrag veel hoger. Het was maar liefst 1.778 euro! Er was dus meer dan 500 euro aan Tim gedoneerd! Dus gewoon mensen die geld in de collectebus hebben gedaan. Wat fantastisch! Wat zijn we blij. Jeroen maakte toen ook de opbrengst van de statiegeldactie in de Herenhof van de maand januari bekend. Dit was maar liefst 378 euro! Echt geweldig! Dank je wel. Dat bracht ons op dat moment over de 9.000 euro voor een bus voor Tim!
Klik hier voor alle foto’s

Statiegeldacties
In de maand januari kon je je lege flessen inleveren bij 4 supermarkten in Nederland. Wat een geweldige bedragen heeft dit opgeleverd:

De statiegeldacties hebben van december tot en met januari in totaal 902 euro opgebracht! Geweldig. Dank je wel! In februari zijn er 3 supermarkten waar we met een bus voor Tim mogen hangen. Wil jij ook jouw supermarkt in de buurt vragen of een bus voor Tim de actie bij de emballage mag zijn? Bij AH en Jumbo is dat het makkelijkst. Het is echt heel simpel en weinig werk. Klik hier hoe je het aan pakt. We hangen al door heel Nederland heen, van Baarle-Nassau tot Hillegom, van Nijmegen tot Amstelveen en Oegstgeest. Echt geweldig dat jullie ons zo helpen.

Le Vingo
Laatst werden we benaderd door de Ladies Circle Het Groene Hart. Op 31 maart wordt er voor de tweede keer Le Vingo georganiseerd. Dat is een bingo met wijn en alleen voor en door vrouwen. Vorig jaar was het zo’n groot succes dat ze het dit jaar weer organiseren. De Ladies Circle heeft Bouwen voor Tim gekozen als het goede doel van de avond. Echt geweldig! Gaaf dat er weer een actie voor Tim wordt opgezet. Houd de facebook pagina van de Ladies Circle Groene Hart in de gaten. Je kan vanaf begin maart kaartjes kopen. Maar wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal kaartjes beschikbaar. Als ik de organisatie mag geloven gaat het, net als vorige jaar, een groot feest worden.

Collecte bussen AH kassa
René, de filiaalmanager van AH de Aarhof heeft vorige maand voorgesteld om collecte bussen bij de kassa neer te zetten. Op dit moment hebben de collectebussen bij AH de Aarhof een maand bij de kassa’s gestaan. Klanten van de AH de Aarhof hebben maar liefst 382 euro gedoneerd aan Tim. De komende periode zullen de collecte bussen verplaatst worden naar AH de Herenhof en daar bij de kassa’s neer gezet worden. Nu hopen dat mensen met ons begaan zijn en iets willen doneren in de bus.

Nieuw loophulpmiddel
Tim is flink aan het groeien. Zijn huidige loophulpmiddel is al te klein. Het is een heel proces om weer een nieuwe te krijgen. Wil je van het huidige model een groter model? Dan is het simpel. Maar helaas werkt het bijna nooit zo. Er is een passing geweest: dan komt er een bedrijf (de verstrekker) bij het revalidatiecentrum met verschillende modellen. Dit gebeurt over meerdere dagen, want je kan Tim niet elk kwartier in een ander loophulpmiddel zetten, zo van: “Hup Tim, loop maar even een stukje, dan kunnen we zien of het wat voor je is”. Dan raakt Tim overprikkelt en overstrekt, waardoor je geen goed beeld krijgt. Dus moet je meerdere dagen mee naar school voor passingen. Dan bekijk je samen met de verstrekker, de fysiotherapeut en Tim, wat het beste model lijkt. Welke opties zijn er per model mogelijk, welke opties zijn er noodzakelijk en zijn die bij het meest geschikt lijkende model ook te verkrijgen? Dus je zoekt het beste alternatief. Dan ga je hier een week mee testen. Dan mag Tim er een week op school mee rondlopen. Zo was er een loophulpmiddel met hele grote wielen achter, maar met hele kleine zwenkende skatewieltjes aan de voorkant. Ideaal voor binnen. Tim stond er perfect in en liet er heel soepel in. Maar Tim loopt veel buiten, dus waren we bang dat hij voorover zou vallen. Dus na alle moeite wordt het model toch afgewezen.

Uiteindelijk hebben we gekozen voor hetzelfde model wat we nu al hebben, maar dan een maat groter. Deze heeft grotere achterwielen en de hele constructie is een stuk steviger, maar helaas ook een stuk zwaarder. Dus even in de auto tillen wordt een grotere belasting voor je rug. Daarnaast heeft dit model terugloopremmen: als Tim bergop zou lopen of per ongeluk achteruit, lukt dat niet. Tevens heeft dit model een ‘antischaarplaat’. Dat is een soort schot dat tussen zijn benen zit ter hoogte van zijn knieën. Dit voorkomt dat zijn benen in de knoop raken, dus niet gaan scharen. Speciaal voor Tim wordt er een hoofdsteun op gemaakt, zodat Tim niet meer kan overstrekken. Gelukkig heeft de verstrekker al de toestemming geregeld met de zorgverzekeraar, die dit loophulpmiddel vergoed.  Fijn dat we een model hebben gevonden dat geschikt is voor Tim. Zo kom je erachter dat het altijd schipperen is: een model dat heel geschikt lijkt, heel ook weer nadelen. Dit nieuwe model is zo groot dat het niet meer op het eind van de week mee in de taxi naar huis kan. Dus Tim kan er helaas in het weekend thuis niet in lopen. Alleen nog maar op school. We hopen dat dit model nog wel in onze eigen auto past, zodat we het mee op vakantie kunnen nemen. Was de rolstoelbus er maar, dan kon alles gewoon mee…

Wat niemand weet over ouders met een zorg-intensief kind
Op internet kwam ik een mooi verhaal tegen van een moeder die haar situatie omschreef. Het was zo ongelofelijk herkenbaar. Alsof ze onze situatie omschrijft. Niet elk detail is op ons van toepassing, maar veel herkennen we zeker. Wat betekent het om ouder te zijn van een zorgintensief kind? Zij doet in een korte tekst een poging dit uit te leggen. Ik heb me er nooit aan gewaagd zoiets te schrijven omdat ik bang ben dat ik het niet goed kan omschrijven of mensen kwets. Ik denk dat dit stuk het heel mooi omschrijft. Ze heeft 2 verhaaltjes geschreven, allebei even herkenbaar. Ik ken deze persoon niet, maar het is mooi om te lezen. Je kan ons leven zo beter begrijpen, dus zeer de moeite waard om te lezen. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.   

Klik voor verhaaltje 1

Klik voor verhaaltje 2

AH Aarhof
Hein is deze week weer bij René, de filiaalmanager van AH de Aarhof, langs geweest. Ze hebben samen gebrainstormd over wat leuke acties zouden kunnen zijn om geld op te halen voor een bus voor Tim. Daar zijn weer hele leuke ideeën uit gekomen. Hou mijn volgende blog in de gaten, want binnenkort vertel ik je er alles over en hopelijk mogen we weer een beroep op je doen. Ik ben nu al enthousiast, maar kan nog geen details geven! Meer info volgt binnenkort. Dank je wel lieve mensen voor al jullie hulp. Zonder jullie hulp en steun lukt het ons niet. We zijn jullie eeuwig dankbaar. Tot snel weer.

Lieve groeten Jessica