Heel Alphen bakt voor Tim

Verschillende statiegeldacties
In de vorige blog heb ik opgeroepen om een statiegeld actie te beginnen voor Tim. Hier is gehoor aangegeven. Ondertussen doen er in totaal al 10 supermarkten mee. Een aantal acties lopen er nu al, en een aantal statiegeldacties moeten nog beginnen. Kijk hier voor het volledige overzicht.

Bij deze supermarkten kan je nú al het lege flessen bonnetje doneren aan Tim:
○ Coop in Noorden
○ AH in Nieuwkoop
○ AH Molenweg in Nijmegen
○ AH Herenhof in Alpen aan den Rijn

Bij sommige supermarkten mogen we meerdere maanden hangen. We doen in totaal 18 maanden mee. We hoorden dat er ongeveer gemiddeld 130 euro per maand wordt gedoneerd. Dus reken maar uit.

Staat jouw supermarkt er nog niet bij? Ook jij kunt heel simpel een statiegeldactie opzetten. Vraag bij de servicebalie of je een nieuw goed doel voor de statiegeldactie mag voordragen. Dat is alles. Zo simpel is het. Wij hebben al een poster gemaakt die de supermarkt kan gebruiken en ophangen. Uiteraard ondersteunen we je bij alles, mocht dat nodig zijn. Hier vindt je de poster en meer info.

Opa en oma in de krant
Opa en oma zijn druk aan het promoten voor hun kleinzoon. Zij hebben al een aantal statiegeldacties geregeld in Nijmegen. Echt heel gaaf dat zij hiermee nu in de krant staan. En nog wel in de krant in Nijmegen, dus ver weg. En met een flink groot artikel. Klik hier voor het artikel.

Business Club Alphen
Eind vorig jaar werd ik gebeld door Monique, van de BCA, Business Class Alphen. Er ontstond een leuk gesprek waarin ze vertelde dat deze vrouwenclub bouwen voor Tim graag wil sponsoren en biedt daarom een flink bedrag aan voor een bus voor Tim. Eergisteren kwam Harriët ons de cheque van 500 euro aanbieden. Hier zijn we echt heel erg blij mee! Dank je wel lieve mensen van de BCA voor deze super donatie.

Opel dealer
Afgelopen december zijn we naar de Opel Dealer Van Vliet in Woerden geweest. Hier zagen we de Opel Movano. En, hier hebben we zelfs een proefrit gemaakt. We hebben allebei gereden in een spiksplinternieuwe Opel Movano bus. Wat was dat spannend! De bus was precies zoals wij voor ogen hebben, dus de juiste lengte en hoogte.

Ik reed er als eerste in. Wat zit je hoog. En dan laat je heel voorzichtig de eerste keer de koppeling opkomen. Ja het is een diesel. Je voelt dat het een grote bus is met een sterke motor. Een ander geluid. Het rijdt heel anders, maar toch ook heel soepel en fijn. Geen zwaar vrachtwagen gevoel, maar gewoon een personenauto. Elke bocht controleerde ik wel honderd keer in alle spiegels mijn plaats op de weg, want wat is de bus lang en ook erg breed. Vooral de lengte is heel erg wennen bij korte bochten. Je moet dan oppassen dat je niet over het trottoir rijdt of te ver op de andere weghelft komt. Daarna reed Hein er ook in. We reden samen wel 4 rondjes over het industrieterrein. Grappig: Lennard reed ook met ons mee in de bus. Hieronder een leuk filmpje van de proefrit:

We verwachten dat de bus ca. 35.000 euro (grove schatting) zal kosten. Wat zo leuk is: er is nu al 4.086 euro gedoneerd! Dus we zitten al boven de 10%. Hoera! We gaan er voor!

Collectebussen voor Tim
Soms komen er Engelen op je pad. Zo ook vorige week: ik ging naar AH in de Aarhof in Alphen aan den Rijn om te vragen of we daar mee mogen doen met de statiegeldactie. René en Anita van AH Aarhof willen ons heel graag helpen met het inzamelen van geld voor de bus. Hein ging langs en sprak met René en Anita. De statiegeldactie was uiteraard geen probleem. Ze brainstormden samen verder en er borrelde heel veel andere ideeën op.

Zo staan er nu al bij elke kassa, 7 stuks, collecte bussen. Caissières motiveren klanten om een bijdragen voor Tim te geven. Mensen kunnen contant geld geven, maar er staat ook een QR-Tikkie code op, zodat mensen ook via hun bank-app kunnen doneren. René vertelde dat de eerste euro’s al in de bussen zijn gedoneerd. Wat gaaf zeg!

Cupcakes voor een bus voor Tim – 1.000 cupcakes
Daarnaast heeft AH de Aarhof een ludieke actie bedacht: we krijgen cupcakes gesponsord. Deze zullen met veel liefde worden gebakken door Marianne, Monique, Nienke, Christina en leerlingen van het Groene Hart Leerpark school. Samen gaan zij de uitdaging aan om 1.000 cupcakes te bakken! Het overgrote deel wordt door de Groene Hart Leerpark school gebakken: zij gaan 1.000 cupcakes bakken. Petje af, geweldig! Deze ga ik samen met Monique, John, Nienke, Denise, Zoë, Agatha, Dieneke, mijn moeder, Natascha en Faye verkopen op zaterdag 25 januari in een stand voor de AH in winkelcentrum de Aarhof in Alpen aan den Rijn. Wil jij ons steunen, kom dan langs vanaf 10 uur tot in ieder geval 15 uur en koop een aantal cupcakes voor Tim. De gehele opbrengst komt ten gunste van een bus voor Tim. Echt geweldig! Dank je wel René en Anita van AH de Aarhof!

Een week later op zaterdag 1 februari gaan we deze actie met de verkoop van cupcakes voor Tim herhalen bij AH de Herenhof in Alphen aan den Rijn. Ook hier zal ik met vrijwilligers Monique, Nienke, mijn schoonmoeder, Denise, Zoë, Natascha en Sanne staan. Het zijn acties waar we veel energie insteken. Maar wat krijg je er veel energie voor terug. Zo geweldig! We gaan ervoor!

Kom je ook de heerlijke mooi gedecoreerde cupcakes proeven en steun daarmee een goed doel een bus voor Tim:
zaterdag 25 januari bij AH in winkelcentrum de Aarhof in Alphen aan den Rijn van 10 tot 15 uur.
zaterdag 1 februari bij AH in winkelcentrum de Herenhof in Alphen aan den Rijn van 10 tot 15 uur.

Tot dan! Uiteraard komt Tim zelf ook langs om de cupcakes te proeven.
Met lieve groeten Jessica