We staan in de krant!

In de krant met de Jumbo voucher actie
Zoals je weet zijn we aan het sparen voor een bus voor Tim. Met verschillende acties en donaties hopen we het bedrag voor een bus bijeen te krijgen. De voucher actie van Jumbo Nieuwkoop is afgelopen. In eerste instantie hadden we 248 euro gedoneerd gekregen. Dit geld zal geheel ten goede komen aan de bus die we voor Tim moeten gaan aanschaffen.

Deze week stonden we in de krant. In de Omroeper, de lokale krant van Nieuwkoop en omstreken. Door deze bekendheid is de teller ineens opgelopen naar 329,70 euro. Ondanks dat de actie was afgelopen en er geen vouchers meer werden uitgereikt, konden mensen nog wel thuisliggende vouchers activeren op de website. Echt geweldig! Wat een bedrag. Dat is meer dan we vorig jaar met de Jumbo actie gedoneerd hebben gekregen. Vorig jaar was dat 276,75 euro. Wat zijn we blij! Dank je wel lieve mensen dat jullie ons allemaal steunen. 

Klik op de foto hieronder om het krantenartikel te lezen:


Statiegeldactie Coop én Jumbo
Super gaaf: de Coop in Noorden heeft ons toegezegd dat wij met Bouwen voor Tim het nieuwe goede doel mogen zijn van de statiegeldactie. Echt geweldig. Het werkt zo: je kan je lege flessen inleveren bij de Coop in Noorden bij de emballage, de gebruikelijke plek waar je altijd de lege flessen inlevert. Je kan de bon printen en het geld terug vorderen bij de kassa. Maar je kan het bonnetje ook in het kistje doen wat erbij staat en doneren aan Bouwen voor Tim.

Ook de Jumbo in Nieuwkoop  heeft ons toegezegd dat wij het goede doel mogen zijn van de statiegeldactie. Dit zal pas in het nieuwe (voor)jaar zijn.

Wat zijn we blij. Maar liefst 2 acties die gaan lopen voor een bus voor Tim! Echt heel fijn.

Dealers
We hebben ondertussen offertes opgevraagd van bussen die in aanmerking zouden kunnen komen. We willen binnenkort gaan kijken bij autodealers. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor een normaal gezin is het al lastig om 3 kinderen bij een oppas te ‘parkeren’. Maar in ons geval is dat nog lastiger. We willen heel graag gaan kijken naar een bus en dan ook een proefrit maken. Een bus kost heel veel geld, dus willen we een weloverwogen keuze maken.

Tevens willen we zo snel mogelijk bij een bedrijf gaan kijken wat aanpassingen maakt aan de bus. Waar moet de bus nu precies aan voldoen en wat kost dat allemaal? Als ik meer info hierover heb, laat ik dat natuurlijk weten. Ik ben zelf ook benieuwd wat het nu allemaal kost en wat er allemaal te koop is in ‘aanpassingen-land’.

Klussen
Gerlof en Hein hebben bij de opening van de kamer van Tim in januari 2018 heel veel werk moeten verzetten om Tim’s kamer werkend te krijgen. Er zit namelijk heel veel automatisering achter. Sommige dingen zijn daarom snel in elkaar gezet of nog niet gedaan. En toen werd het voorjaar en kwam de tuin. En nu is het moment, nu het winter wordt, om dingen af te maken.

Afgelopen week heeft Gerlof ons weer geholpen met klussen. Toen het witte huisje leeg werd gehaald, hebben we snel alles op zolder moeten zetten. We hebben toen nooit de tijd gehad om dit uit te zoeken en op te ruimen. Hein is met verschillende klusjes begonnen. Zo is hij begonnen met de bedrading verder af te maken: Tim heeft bijvoorbeeld een led strip bij de ramen in de badkamer. Deze led strips zitten er al, maar zijn nog niet aangesloten. Zo zijn er rookmelders. Deze zijn nog niet opgehangen en aangesloten. De klep die de lichtkoepel van Tim’s kamer verduisterd, is kapot (gelukkig garantie) en moet worden vervangen. Al met al nog heel wat werk. 

De ventilatie/afzuiging in Tim’s kamer was nog niet netjes aangesloten op zolder. Gerlof heeft de afzuiging nu helemaal afgemaakt. Dank je wel Gerlof voor al je hulp!

Een rolstoel voor Tim
We zijn nog steeds bezig met een groter model rolstoel voor Tim. Je vraagt je misschien af: waarom klap je de rolstoel niet in, dan past hij in de auto en heb je geen bus nodig. Ik snap de gedachtegang, want mijn oma had vroeger ook zo’n inklapbare tijdelijke rolstoel, transportrolstoel genaamd. Deze rolstoel kan je makkelijk plat maken en zo mee nemen in de auto. De rugleuning en zitting zijn van slap materiaal zodat je de rolstoel plat kunt duwen. Dit is een prima rolstoel voor een tijdelijke probleem, zoals een gebroken been, voor transport in bijvoorbeeld ziekenhuizen of Intratuin. Je zit hier maar kortdurend in, om vervolgens weer op een normale stoel ta gaan zitten. Wanneer je je hele leven en de hele dag in een rolstoel moet zitten, geeft deze rolstoel te weinig steun. Tim heeft een stevige rugleuning nodig. De zitting van zijn rolstoel is voorgevormd. Aan weerszijde van de rugleuning zitten 2 zogenaamde zij-pelotten, die zijn romp rechtop houden, zodat Tim niet opzij uit zijn rolstoel valt.

Tim heeft een hele mooie rolstoel met heel wat eigenschappen die een ‘gewone’ rolstoel niet heeft. Beide benen en beide armen van Tim zijn door de hersenbeschadiging aangedaan. Zijn rechterhand functioneert nog het beste. Hiermee kan hij, als hij zijn best doet, met zijn wijsvinger speelgoed aantikken en met zijn hand brood oppakken en zelf in zijn mond stoppen. Als Tim leert zelf zijn rolstoel te rijden, dan zou dat met alleen zijn rechterhand zijn. Aan het doel  ‘zelf rolstoel rijden’ werkt Tim heel hard tijdens therapie. Iedereen weet, dat als je aan één wiel van de rolstoel draait, je dan rondjes rijdt. Op Tim’s rolstoel zit een heel mooi vernuftig systeem. Dat heet: one-hand drive. Oftewel een dubbele hoepel aan één kant. Deze kan je met één hand bedienen. Aan een rolstoel zit aan elk wiel een hoepel. Daarmee kan je zelf de rolstoel met de hand voort bewegen. Dat heeft Tim ook. Maar aan de rechterkant, zit nog een extra hoepel. Deze tweede hoepel drijft het linker wiel aan. Door deze twee hoepels samen vast te pakken met één hand, rijdt je toch rechtdoor.

Tevens heeft Tim een kantelbare zitting op zijn rolstoel. Soms is hij zo moe dat hij in zijn rolstoel in slaap valt. Dan leg je hem toch snel in bed? Dat lukt niet als hij op school zit. Of zoals laatst, toen ik in de Intratuin met hem was. Ik was nog geen 5 minuten binnen en hij was in slaap gevallen in zijn rolstoel. Wat doe je op zo’n moment? Gelukkig kon ik zijn rolstoelzitting, terwijl hij erin zat, naar achteren kantelen. Zo kon hij ongemerkt verder slapen.

Door de stevige rugleuning, de voorgevormde zitting, de zij-pelotten, de dubbele hoepel en de kantelbare zitting, kan de rolstoel niet uit elkaar gehaald worden of worden ingeklapt. Daarnaast is Tim’s rolstoel wel een lichtgewicht rolstoel en een kindermodel. Maar nog steeds heeft deze een groot gewicht dat je boven je macht in de auto moet tillen. Wanneer hij straks een nieuwe rolstoel krijgt, wordt het in de auto tillen nog lastiger. Tim’s rolstoel is veel zwaarder dan de grote rolstoel van oma.

Bijdrage voor een bus
We hebben nog een lange weg te gaan voor een bus voor Tim. Maar dan ligt er ineens een anonieme envelop in onze brievenbus. Met daarop de tekst: “Voor Tim. Een kleine bijdrage voor de nieuw auto”. Dat geeft zoveel vertrouwen, hoop en energie voor de toekomst. We moeten het maar allemaal doen, maar dat er mensen achter ons staan geeft zo’n geluks gevoel. Dank je wel! Wat zijn we blij!

Ik hou je op de hoogte. Dag lieve mensen. Zo fijn te weten dat mensen ons nog steeds steunen! Dat voelt goed. Tot gauw weer. Lieve groetjes Jessica