Rondscharrelen in de tuin

Tuinklusdagen
Tweede Paasdag is er hard gewerkt in de tuin. Siebe kwam helpen. Geweldig wat er die dag allemaal door hem is gedaan. Er zijn planken in de nieuwe tuinkast gemaakt. Veel werk om alle planken te plaatsen en op maat te maken. Daarna heeft hij samen met Hein de palen voor één van de paden geheid en heb ik samen met hem de zijschotten geplaatst. Het vlonder is verankerd aan het pad. Het ziet er echt super mooi uit. Dank je wel Siebe voor al je hulp!

Een paar dagen later kwam Sander helpen. Samen met Hein zijn ze bezig geweest met het vervangen van de balken op de pergola. We kwamen erachter dat de liggers rot waren. Wat een klus om de balken te verwijderen: na 10 jaar zaten alle bouten muurvast. Nu het witte huisje er nog staat, is dit een perfecte kans om ze makkelijk te vervangen. Maar wat een tegenvaller: de staanders blijken op 2 palen na, ook allemaal rot zijn. Op zich is dat niet zo erg omdat de pergola prima staat en je het niet ziet, maar we hebben hier een buitenschommel aan hangen voor Tim. Dan moet de constructie wel sterk zijn. We onderzoeken nu hoe we dit met zo min mogelijk kosten en toch degelijk kunnen oplossen, want Tim houdt heel erg van schommelen. Dank je wel Sander voor al je hulp!

Deze week is Hein bezig geweest met het verder terugplaatsen van het vlonderdek. Nu het pad geheid en verankerd is aan de beschoeiing, konden de planken weer terug geschroefd worden. De tuin is weer een stukje verder af. Daarnaast heeft Hein weer een van de sproeiers hersteld. In onze tuin ligt al ca. 10 jaar een besproeisysteem, maar dit moest deels weg omdat we de berging voor Tim aan ons huis hebben aangebouwd. Door de drukte in de tuin, zijn er wat sproeiers kapot gelopen. Deze gaan we nu vervangen.

Meivakantie voor Tim
Tim heeft nu 2 weken meivakantie. Die startte niet zo goed: nog voor de vakantie begon, had Tim al buikgriep. 4 dagen achter elkaar spuugde hij ’s nachts het hele bed onder. Elke dag dachten we weer dat hij was opgeknapt want hij was weer vrolijk en oogde niet ziek en at redelijk. Tijdens de paasdagen was Hein niet lekker en leek hetzelfde te hebben als Tim. Daarna was Willemijn aan de beurt…

Toen iedereen weer was opgeknapt, gingen we een ochtendje naar Ursula, het grote landgoed in Nieuwveen, op 10 minuten rijden. Hier is onder andere een grote kinderboerderij en een waterpomp waar je zelf water omhoog kan pompen, wat dan over houten bakken omlaag stroomt en uitkomt in een grote zandbak. Dit laatste vindt Tim prachtig. Gefascineerd door het water in de bakken houdt hij zijn handen in het water. Op dit terrein is weinig of langzaam rijdend verkeer. Dus Tim kon heerlijk zelf in zijn loophulpmiddel rondscharrelen. Ik was er samen met Tim, Willemijn en de ambulant begeleidster van Tim. We gingen precies tussen 2 voedingen door van Lennard, dus die kon lekker in zijn eigen bedje thuis blijven. Hein moest deze 2 weken gewoon werken, dus ging niet mee. Willemijn vermaakte zich ook heerlijk, en ging wel honderd keer van de glijbaan en genoot van al het glijbaantjes en wipkipjes, en uiteraard de waterpomp.

Iedereen wenst je altijd een fijne vakantie. En dat is natuurlijk heel fijn. Maar wat men zich niet realiseert is dat voor ons alle zorg wel door gaat. Sterker nog: de zorg is heel veel zwaarder in vakanties. Normaal gaat Tim vrijwel de hele dag naar school, maar nu niet. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk als Tim thuis is, maar de zorg voor Tim is dan intensief. Uit bed halen, eten geven, bezig houden, verschonen. Zorgen dat Tim een kwalitatief leven heeft. Ambulant begeleiders hebben ook recht op vakantie. Juist wanneer je de zorg het hardst nodig hebt, gaan zij ook op vakantie. Maar gelukkig denken de begeleiders van Tim goed mee en kijken zij hoe zij toch nog langs kunnen komen, op bijvoorbeeld andere tijden, zodat wij toch nog even ontlast worden. Dat is heel erg fijn.

Gegadigde voor het witte huisje, wie wil hem?
Hierbij een oproep: Wie wil het witte huisje, onze werkplaats, hebben? Het heeft de afmeting van ca. 3 meter breed bij 3,60 diep en is ongeveer 2,30 meter hoog (buitenmaten). Het staat op pallets met daarover heen een houtenvloer. Zowel het plafond als de wanden zijn gemaakt van 10 cm dik EPS isolatie materiaal. Dit zijn tempex platen met aan beide zijde stevige aluminium platen. Het huisje is waterdicht. Er zit een mooie geïsoleerde deur in met een groot raam wat voor licht binnen zorgt. Inclusief handgreep en degelijk slot met 2 sleutels. Het is dus goed af te sluiten. De werkbank is helemaal op maat gemaakt met ruimte voor bakken en gereedschapskoffers. Het huisje mag weg inclusief de werkbank.

Misschien wil jij het huisje op zich niet gebruiken, maar kun je het isolatie materiaal goed gebruiken, dat mag natuurlijk ook. Kom je wel meehelpen het huisje afbreken? Wat het huisje kost? We hoeven er niks voor te hebben, maar elke bijdrage zou geweldig zijn, zodat we de tuin verder kunnen herstellen en rolstoel geschikt maken zodat Tim lekker in de tuin kan rondscharrelen. Zoals altijd komen alle bijdrage ten goede aan Bouwen voor Tim. Helaas is er nog steeds een flink tekort op de rekening.

Wat heeft de witte werkplaats ons veel hulp geboden: al onze spullen konden we hier voor meerdere seizoenen opslaan. Ook konden we hier klussen, want er is elektra aanwezig en natuurlijk schuilen voor de regen. Maar wat een stap als de witte werkplaats straks weg is.

De laatste tuinloodjes
Kom je helpen met de tuin afmaken? We zijn al heel erg ver. Heerlijk lekker met je handen bezig zijn met het lekkere weer. Even je hoofd legen. Op deze dagen gaan we weer verder:

Zaterdag 4 mei van 10 – 17 uur
Zondag 5 mei – 10.00 – 13.00
Zondag 12 mei (moederdag) – 10.00 – 17.00
Zaterdag 18 mei – 10.00 – 17.00
Zondag 19 mei – 10.00 – 17.00

En daarnaast bijna alle avonden van 19.30 tot 21.30. Zie de agenda voor alle data en geef je op!
 

Wat moet er nog gedaan worden?
De laatste hand moet worden gelegd aan de tuinkast. Het pad dat al geheid is, gaan we afgraven en voorzien van tempex met een flinke laag zand tegen het verzakken. Als het witte huisje weg is, gaan we het split dat eronder ligt in onze tuin herverdelen, de aarde eronder wat afgraven en zand erin brengen. De tuinbakken moeten weer leuke plantjes krijgen en ook de lampen en tuin stopcontacten moeten weer worden aangesloten.

Kom je ook? Er is voor iedereen wel wat te doen. Wij zorgen weer voor de lunch en gezelligheid!

Al vast bedankt lieve mensen voor al jullie hulp. Tim is jullie dankbaar, want hij kan steeds beter in de tuin rondscharrelen.
Lieve groeten Jessica