Wat knapt de tuin op!

Veel sponsors
We zijn ontzettend blij met sponsors die ons spullen en materialen leveren. Zo heeft Brabantia een mooie mintgroene prullenbak beschikbaar gesteld voor op de kamer van Tim. APC heeft gratis accu’s gesponsord voor de schuifdeuren. De schuifdeuren worden wel elektrisch aangedreven, maar bij stroomuitval en in geval van nood, leveren de accu’s stroom om alle schuifdeuren open te zetten. Zo kunnen we snel bij Tim komen en zit hij niet opgesloten. De firma Roest gaat zand met korting leveren voor het ophogen en bestraten van de tuin. De Multimate gaat samen met Toppoint een plisséhordeur kosteloos leveren en plaatsen voor in de woonkamer. Voorheen gingen we niet via de woonkamer de tuin in, maar via Tim’s kamer, voorheen de garage. Tijdens het mooie weer van vorige week, stond de schuifpui steeds open en het hele huis zat onder de vliegjes en mugjes. Geweldig dat zij deze mooi hor sponsoren. Wat zijn we blij met al deze sponsors! Dank je wel lieve mensen!

Karin liet ons weten weer een dag op de rommelmarkt voor Tim te gaan staan! Fantastisch. Dank je wel.

Zomer
Van wat een heerlijk weer hebben we vorige week mogen genieten! Echt zomer. Dat kwam heel goed uit, want het is fijn om met mooi weer in de tuin te zijn. De afgelopen weken hebben we erg hard gewerkt.

Veel hulp
We zijn heel erg blij met alle hulp die we hebben gekregen. Gerlof en Hein hebben de voortuin aangepakt. Het vlonderpad wat langs het huis loopt is weer terug. Vorig jaar is het weggehaald voor de heimachine en alle bouw werkzaamheden. Een jaar later is het pad weer terug.

Twee weken geleden hebben Siebe en Sander het 2e plantenvak opgehoogd. Op het 1e plantenvak hebben ze een rand gemaakt ter afwerking. Dit maakt het gewoon af. Het ziet er echt heel erg mooi uit. Monique A. kwam mij helpen met de kinderen. John en Christina ruimden de tuin op en maakten het hele terras en alle tuinstoelen en tafel vrij van groenaanslag. Wauw nu kunnen we weer heerlijk buiten zitten op het schone terras. John en Nigel schepten al het split weg. Het hele pad lag er vol mee. Over dat scherpe split rijden gaat niet goed met een rolstoel. Daarnaast is er kans op een lekke band.

Vorig weekend hebben Agatha, Gerlof, Dieneke, Tineke, Henk en Hein heel hard gewerkt. Ze hebben alle overgebleven dakpannen en bakstenen in de kruipruimte gelegd. Het 2e plantenvak is volledig omrand en kon met heel veel kruiwagens aarde worden gevuld. De paden moeten flink worden opgehoogd, maar daarvoor moet er juist eerst aarde weg geschept worden. Daarna kan er worden  opgehoogd met zand en worden bestraat. In het 2e plantenvak zijn planten geplaatst, die weer ergens anders uit de tuin zijn gegraven. Er is al een begin gemaakt met de 3e plantenvak. Het is al meer opgeruimd. En door de aanplanting van de planten zien de bloembakken er weer gezellig uit.

Vandaag hebben Siebe en Hein verder gewerkt aan het 3e plantenvak. De verhoging is gemaakt en de omranding. Er is aarde in gegaan en veel planten zijn weer terug gezet. Ook de lamp is weer goed geplaatst en aangesloten. Siebe heeft het 2e plantenvak afgewerkt met een mooie rand erop. Er is heel erg hard gewerkt.

Zelf probeer ik ook te helpen, als de kindjes op bed liggen. Ik heb aarde geschept en met kruiwagens verplaatst, ik schroef de slotbouten erin (voor de kenners: ik pak de ratel en ratel mee) en heb planten verplaatst en geplant. Natuurlijk verzorg ik de harde werkers met een lekkere lunch.

Met Tim in de tuin
Afgelopen zondag hebben we met een paar sterke mannen, de speciale stoel waar Tim ondersteund in zit, naar buiten getild. Deze is erg zwaar (erg solide en van staal), dat je dat niet eventjes doet. Zo kon Tim, toen het zulk mooi weer was, voor de eerste keer buiten zitten. Dat was heel erg fijn. De dagen daarvoor kon ik Tim alleen maar tillen, wat erg zwaar is, en op een speelkleed op het gras leggen. Dat op zijn buik liggen en zo spelen, is hij na een tijdje ook weer zat. Samen buiten eten lukte dus niet. Maar afgelopen maandag dus wel! Super fijn. Als straks de tuin klaar is, dan is alles zo ver opgehoogd zodat we vanuit ons huis zo de tuin in kunnen rijden met Tim. Ik kijk er echt naar uit.

Waarom doen we dit ook alweer?
Wie wil er niet gezellig samen met zijn hele gezin buiten zitten als het mooi weer is? Met Tim lukt dat niet omdat we hem met de rolstoel of in zijn speciale eetwerkstoel naar buiten moeten rijden. Dit kan tot nu toe niet, want vanuit de woonkamer of vanuit de berging is er een flinke drempel en daarna zijn er in de tuin trappen. We kunnen nergens met Tim naar beneden rijden naar het terras om te zitten. We zitten genoodzaakt binnen.

We moeten dus alles 20 cm ophogen, plantenvakken ophogen, een van de trappen vervangen door een schuine afrit naar het terras, het split vervangen door tegels en de looppaden verbreden.

Het zou heel fijn zijn als we zijn eetwerkstoel zo naar buiten kunnen rijden. Wat zou het geweldig zijn als Tim in de verre toekomst met zijn rolstoel zelf naar buiten kan rijden en buiten kan gaan zitten. Zodat we ook als gezin samen van het lekkere weer kunnen genieten. We zijn meer dan elk ander gezin aan huis gekluisterd, omdat erop uit gaan toch een hele onderneming is. Het is dan fijn als je thuis kan genieten van je tuin en deze toegankelijk is voor Tim.

Help je mee?
Hein werkt bijna alle doordeweekse avonden keihard door om de tuin verder af te krijgen. Het is hard werken en alleen is minder gezellig. Samen is toch een stuk gezelliger en gaat het je makkelijker af. De sfeer is altijd gezellig en mensen hebben er zin in. Het is fijn dat we zo geholpen worden. Ook als je maar een paar uurtjes kan of een dagdeel, zijn we al heel blij. Het is echt waanzinnig veel werk, dus alle hulp is welkom. Kom je weer helpen? Heel graag. Dit zijn de voorlopige data dat we in de tuin klussen:

Maandag 30 april 19.30 – 21.00 uur
Dinsdag 1 mei 19.30 – 21.00 uur
Donderdag 3 mei 19.30 – 21.00 uur

Zaterdag 5 mei 10.00 – 17.00 uur
Maandag 7 mei 19.30 – 21. 00 uur
Dinsdag 8 mei 19.30 – 21.00 uur
Woensdag 9 mei 19.30 – 21.00 uur
Donderdag 10 mei 10.00 – 17.00 uur (Hemelvaartsdag)

Klik hier voor de hele agenda.

Dank je wel lieve mensen. We zijn heel erg blij met alle hulp. Wat wordt de tuin mooi. Straks als het echt zomer wordt, kunnen we net zoals iedereen, zonder gedoe de tuin in met Tim en buiten zitten zoals dat voor Tim fijn is. We zijn hard op weg. Tot snel.

Lieve groeten Jessica