Slopen om verder te kunnen

Afwerking badkamer
Twee weken geleden was loodgieter Mario hier. Hij heeft de kranen en alle badkameraccessoires opgehangen. Dat ziet er zo mooi uit. De wastafel hebben we meteen al even in gebruik genomen: met Tim in zijn stoel reden we hem, via zijn nieuwe kamer, naar de badkamer. Zijn stoel past perfect onder de wastafel. Zijn armen hangen over de rolstoelwastafel. Als het water begint te stromen, komt er een enorme lach op Tim’s gezicht. Hij vindt het fantastisch en is niet meer weg te slaan! Ook Willemijn wil steeds haar handen wassen. Nog even wachten, want alles moet nog worden gekit…

Dakgoot
De vader van Mario is ook loodgieter en werkt veel met zinken dakgoten. Hij heeft aan de achterkant van de garage en het nieuwe aangebouwde stuk, de dakgoot opgehangen en gesoldeerd. Gelukkig: eindelijk kan het blauwe plastic weg, dat ervoor zorgde dat het regenwater van het dak niet tegen de buitenmuur stroomde. Al maanden hing dit zeil voor de ramen van de badkamer zodat er een blauwe gloed in Tim’s kamer hing.

Op de eerste plaats bij de Multimate actie
Bij elke 20 euro die je besteedt bij de Multimate, krijg je een muntje van een euro welke je kan schenken aan een van de 3 goede doelen. De actie liep nu 2 weken en we werden gevraagd om langs te komen. Het bedrag dat gespaard is van de eerste 2 weken werd bekend gemaakt: 485 euro is er gedoneerd aan Bouwenvoortim! Wauw fantastisch! En dat al na 2 weken. De actie loopt nog tot het eind van het jaar! Nog meer dan een maand.

Rommelmarkt
Karin, Piet en Amanda hebben afgelopen weekend weer op de rommelmarkt gestaan. Alle opbrengsten zijn voor hun achterneefje Tim. Zij hebben deze keer 97,50 euro opgehaald. Wat geweldig dat jullie elke keer op de rommelmarkt staan voor Tim. Heel erg bedankt!

Jumbo actie
Afgelopen maandag was de uitreiking van de cheque van de Jumbo Nieuwkoop sponsoractie. Alle 78 deelnemende organisaties waren aanwezig om de cheque van hun goede doel te ontvangen. Bouwenvoortim heeft 431,30 euro opgehaald. Na de uitreiking ontving ieder goed doel een ‘eetbaar logo’ en kregen we uitleg hoe we zelf een heerlijk taartje konden maken. Mjammie!

Vervolg van Ikea
Vorige maand kochten we kasten bij Ikea en zoals dat altijd gaat, zit er altijd wel een beschadiging op. Om een omruiling te plannen bleek erg moeizaam, maar eindelijk is het gelukt en hebben we nieuwe deurtjes, planken en mand geleverd gekregen. Dus de kasten zijn klaar!

Stalen deuren
Afgelopen week zijn de stalen deuren voor de woonkamer en keuken geleverd. Eindelijk. Ze zouden al vóór de bouwvak geleverd worden. Toen ze inderdaad de laatste dag voor de bouwvak geleverd werden, bleek dat de deuren even groot waren als het deurgat en dus 2 cm te groot. Van stalen deuren haal je niet even een centimetertje af, dus de deuren moesten opnieuw ingemeten en geproduceerd worden. En ook nog in een zeer moeizame samenwerking met het bedrijf van de schuifdeurautomaten. Wat een tegenvaller. Nu na 4 maanden zijn ze er! Sprankelend nieuw en perfect passend! Wat zijn we blij. Ze zijn geplaatst en ze hangen nu in de muren. Ze schuiven automatisch open als je in de buurt komt. Tim kijkt geamuseerd als ik naar de deur loop en deze vanzelf open schuift en na een tijdje weer zachtjes dicht gaat. Als ik weer binnen kom, kijkt hij weer blij verrast. Hij vindt het prachtig.
Even iets wat ik wil benadrukken: deze deuren hebben we zelf betaald en niet van het gedoneerde geld aan Tim. Deze deuren zijn duurder dan normale paneeldeuren. Daarom vinden we dat we dat zelf moeten betalen en niet van het geld van Tim. Het geld van Tim is voor Tim.

Hal gestuukt
Vandaag wordt er weer gestuukt. De stukadoor is bezig met de hal. En ja het wordt prachtig! Dit keer een echt goede vakman die zijn vak verstaat. Echt een pietje precies, die overlegt hoe we het willen hebben en hoe hij dingen wil aanpakken. Hadden we deze stukadoor maar vanaf het begin…

80-20-regel
Ondanks dat we bijna klaar zijn, is de 80-20-regel bij ons van toepassing. Ken je die? 80% van het werk, kost 20% van de tijd; de laatste 20% van je werk, kost 80% van de tijd. We zijn dus in de laatste 20% werk beland en dat kost zeeën met tijd. Gerlof helpt ons al vele weekenden. Soms ook nog door de weeks. Hein werkt nog steeds elke avond en elke dag in het weekend, al 6 maanden lang. Het is zwaar, hij is echt op. Maar we zijn er bijna.

Gerlof heeft de keukenplinten op maat gemaakt en terug geplaatst; de buizen van het ventilatiesysteem aangesloten, de stofzuigleidingen geplaatst. Het meeste werk zat nog in de afwerking van de stalen deuren. Want dat ging, zoals alles bij ons, niet zonder slag of stoot. We maken er nu grapjes over: “Eerst moet er weer iets gesloopt worden, voordat we weer verder kunnen”. Het bleek helaas waar: de afwerking van de kozijnen moest gedemonteerd worden omdat de stalen deuren er anders niet ingeschoven konden worden. Daarna weer alles terug plaatsen en perfect op de millimeter en laserwaterpas terug plaatsen in samenspel met de stalendeuren zodat het perfect hangt. Wat een werk, maar absoluut de moeite waard.

Op het dak
Siebe heeft vorige week geholpen met de ventilatieafvoer te maken door het dak. De week ervoor liet de regen het niet toe, maar nu is het gelukt. Het schoorsteentje zit op het dak. Siebe heeft gelijk een tijdelijke oprit van hout naar de voordeur gemaakt, zodat je niet meer door een berg zand hoeft te lopen.

Afwerking badkamer
Tegelzetter Erik van EVE tegelwerken, heeft inmiddels zijn factuur gestuurd voor zijn prachtig gelegde tegelwerk. Al het werk wat hij nog gaat doen, neemt hij voor eigen rekening! Geweldig hè? De afgelopen dagen was hij er weer en heeft hij alle plinten in de hal geplaatst. De tegels op het kruipluik moesten nog gedaan worden. Hij heeft Tim’s kamer en badkamer gekit. Dat ziet er heel goed uit. Echt vakwerk.

Keihard gewerkt, maar het wordt top!
Ondanks dat het lijkt of we minder hulp krijgen, ‘duiken’ er toch steeds weer mensen op die ons helpen. Echt geweldig. We gaan maar door en we komen er ook. We werken keihard naar de deadline van 11 december toe, want dan wordt het bed van Tim naar zijn nieuwe kamer verplaatst en moet zijn kamer af zijn!

Dank je wel lieve mensen. Voor alle hulp! Ik hou jullie op de hoogte. Ik ben bezig met een uitnodiging te maken voor de opening van Tim’s kamer. Zondag 7 januari 2018 staat in ieder geval vast. Staat deze datum al in je agenda? Ik ben al begonnen met de spreekstalmeester om een programma voor de dag te maken. Het wordt een mooie en bijzondere dag.

Lieve groeten Jessica

2 thoughts on “Slopen om verder te kunnen”

  1. Wat fijn om te lezen dat het einde nu in zicht komt zo aan het einde van het jaar. Wat moet er toch veel gebeuren, en wat hebben jullie veel moeten incasseren het afgelopen jaar. Maar als het straks klaar is, en je ziet de glimlach op het gezicht van Tim, dan vergeet je weer snel de tegenslagen, en kunne jullie hopelijk wat uitrusten van alle belevenissen.
    Sucses met de laatste afwerkingen,en hopelijk zit dat nu een beetje mee.

    Liefs van Will

  2. Fijn om op de hoogte gehouden te worden! Het ziet er allemaal fantastisch uit. Petje af voor jullie uithoudingsvermogen! Wat zullen jullie blij zijn als het af is. Ik ben heel benieuwd hoe Tim het zal vinden om in zijn nieuwe kamer te slapen!
    Veel succes met de laatste werkzaamheden.
    XXXBout

Comments are closed.