Geluk is mooier dan geld

Het is volbracht
De stukadoor is klaar. Het is niet perfect. Dat zal het ook nooit meer worden. Dit is wat hij er van kan maken, zei de ‘herstel-stukadoor’. De scheve stukken zijn opnieuw gedaan voor zover mogelijk. We zijn er zo klaar mee. Het moet gewoon eens af zijn. We moeten verder. Voor de bouwvak hadden we al een stukadoor gevraagd en die zou het komen doen. Die liet ons 5 weken wachten en zegde toen doodleuk af: “Ik heb het zo druk, ik ga het niet meer doen”. Huh? We staan toch op een soort wachtlijst? Bij de volgende goede stukadoor die we vroegen, was het precies het zelfde liedje: die liet ons 3 weken wachten en zegde toen af. Dus 2 maanden voor niks gewacht. Niemand kende nog goede stukadoors dus we nodigde er 3 uit. Degene die het het eerste kon doen, mocht beginnen. Die het deed had 8 man in dienst, dus dat klonk legitiem dat hij snel (na 2 weken) kon beginnen. Maar helaas was dat een grote fout. Ken je dat gevoel: dat je spijt hebt als haar op je hoofd, dat je iets hebt gedaan? Dat  je er echt pijn van in je hart hebt? Dat gevoel heb ik nu. Je wilt het mooi maken voor Tim en dan wordt zijn kamer, de laatste finishing touch, afgeraffeld door prutsers. Dat doet pijn. Ik probeer er maar niet meer aan te denken.

Super mooie kamer
De schilder is inmiddels ook aan de slag gegaan. Gelukkig zijn dit vakmensen en ziet het schilderwerk er echt mooi uit. Zij hebben ook nog flink gewerkt om de schade van de stukadoor weg te werken: alles flink schuren. Maar dat kan ook niet te veel, want dan kom je weer op het papier van de gipsplaten. Sommige plekken zijn nog erg lelijk. Maar het is niet anders. Als het straks ingericht is en de felle verlichting van de bouwlamp niet meer elke oneffenheid in beeld brengt, zal het hopelijk meevallen. Uiteindelijk wordt het een super mooie kamer en zijn we toch heel gelukkig met het resultaat. Tim krijgt straks een super mooie kamer!

Eyecatcher
Isa heeft vorige week een prachtige schildering op de muur gemaakt. Maar deze is nog niet klaar. Het wordt een heel mooi kunstwerk. Het eind resultaat mag iedereen komen bewonderen tijdens de opening van Tim’s kamer.

Met lege zakken naar boven
Wat is dat toch dat, nu de aannemerij zo booming business is, veel vakgebieden in de bouw, voor het grote geld gaan? Waar zijn de échte vakmensen? Mensen met hart voor de zaak? Die contact blijven houden met de klant, informeren waar ze staan, laten weten wanneer ze weer komen en vooral… doen wat ze beloven en kwaliteit leveren. Gewoon simpelweg je afspraak nakomen. Jezelf elke dag recht in de spiegel aan kunnen kijken. Is geld werkelijk de grootste drijfveer?! Iedereen weet toch dat je op het eind “met lege zakken naar boven” gaat? Je kan het allemaal niet meenemen. Eer en geweten (en geluk en gezondheid enz.) zijn veel mooier dan geld.

Tillift en airco
Deze week is de laatste hand gelegd aan het plaatsen van de tillift. Hij hangt. Ook hier blijft het debacle van de stukadoor ons achtervolgen. Wanneer de bewegende balk onder het plafond door beweegt, blijkt er bij de het luik van de vlizotrap een bult gestuukt te zijn. De tillift kan er niet onderdoor schuiven. De schilder heeft onze noodkreet gehoord en heeft een flink stuk weggeschuurd. Nu past de tillift er wel onderdoor. Helaas zit weer je hele huis onder een minieme laag stof. Daarnaast moet het sauswerk van het plafond weer bijgewerkt worden.

De tillift ziet er fantastisch uit. Hij werkt heel erg soepel en glijdt als een veertje door de kamer. Binnenkort wordt het tildoek geleverd, nadat er gekeken is met Tim welke maat geschikt is. De tillift is ook heel erg mooi opgehangen en erg netjes afgewerkt. Echt vakwerk. Het kan dus wel.

De airco is ook ondertussen geplaatst. Gelukkig hebben we in juni geregeld contact gehad met de leverancier CoolAir. Zij hebben toen alle leidingen in de muren gelegd. Het resultaat is nu geweldig. De airco hangt nu netjes in de badkamer en er zijn geen leidingen op de muur te zien.

Jumbo en Multimate
De sponsoractie van de Jumbo is helaas afgelopen. Er is 15.000 euro door de Jumbo uitgereikt en mensen hebben dat kunnen doneren aan verschillende goede doelen. Er is 431,30 euro gedoneerd aan Bouwen voor Tim. Wat een prachtig bedrag! Binnenkort zal de uitreiking plaats vinden door Jumbo.

Geweldig dat er weer een nieuw initiatief is gestart. Dit keer van de Multimate. Bij elke 20 euro die je besteed bij de Multimate in Nieuwkoop krijg je 2 muntjes: één om te sparen voor eigen klustegoed en één hulpmunt voor een goed doel. Bouwenvoortim is een van de drie goede doelen. Echt fantastisch dat we gekozen zijn! Doneer jij ook aan Bouwenvoortim?

Te donker
Nu het buiten donker is, werken we door de weeks niet meer. Althans, we vragen niemand meer, maar we werken zelf wel. Hein en ik monteren samen alles af. Dat is veel werk: alle spotjes (27 stuks!) moeten allemaal in het plafond, alle stopcontacten, de schommelhaken, de afwerking van de ventilatiesysteem, drukknoppen enz. Het kost veel tijd, maar het resultaat is mooi. Je hebt echt eer van je werk. Bij alles wat je nu doet, zie je het verder af komen en dat is super. We hebben kasten gekocht die nog in elkaar gezet moeten worden. Je kent die winkel wel: dat kost avonden. Dat doen we dus doordeweeks. In het weekend komt Gerlof ons heel veel helpen. De afgelopen periode kwamen Monique A. en Nienke langs om mij dan te ondersteunen met de zorg voor Tim en Willemijn.

Hein en Gerlof werken in de weekenden aan de hal en de afwerking van de luiken waar de motoren van de schuifdeuren achter zitten. Dan heb je goed daglicht en kan je meters maken. Door er samen aan te werken krijg je meer positieve energie. Je kan samen overleggen en kijken hoe je iets aan gaat pakken. Dat werkt motiverend. Daarnaast is het gewoon heel gezellig en leuk om samen bezig te zijn. Eerlijk gezegd is dit de leukste ‘klus-fase’, omdat meteen het eindresultaat ziet. Je hebt meteen dat ‘wauw-mooi-zeg’-gevoel. Heel fijn dat we nog steeds hulp krijgen!

Vooraankondiging Opening Tim’s kamer
Op 11 december zal Tim’s hoog-laag bed door een speciaal bedrijf naar beneden geplaatst worden. Dan zal hij vanaf dat moment beneden in zijn nieuwe kamer slapen. Dan kan hij er rustig aan wennen. We verwachten dat dan echt alles afgerond zal zijn. Dat is heel ruim genomen.

Als datum voor de opening van Tim’s kamer hebben we zondag 7 januari 2018 geprikt. Alle feestdagen zijn dan voorbij. Het nieuwe jaar is begonnen: een nieuw jaar, een nieuwe start, een nieuwe kamer! Hou deze dag vast vrij. Goed om te weten: er volgt te zijner tijd nog een persoonlijke uitnodiging!

Dag lieve mensen, bedankt voor het meeleven. Ik hou jullie op de hoogte.
Lieve groetjes Jessica

4 thoughts on “Geluk is mooier dan geld”

  1. Wat hebben jullie veel meegemaakt!! Dat is zo tegenwoordig kan er ook niets meer zonder problemen gedaan worden. Soms durf je niet snel ergens aan te beginnen. Het eind is inzicht gelukkig mede door veel hulp om je heen en dat is fijn. Veel sterkte met de laatste lootjes!!! En ben zeer benieuwd naar het eind resultaat. He veel plezier en dat het in de toekomst jullie veel verlichting zal geven.

    1. Hoi Betty,
      Het einde is zeker is zicht. We hopen dat het de laatste loodjes zijn. Nu alleen de hal nog en de deuren. Schrijf je zondag 7 januari in je agenda? Dan ben je uiteraard ook uitgenodigd. Alle betrokkenen ontvangen een persoonlijke uitnodiging. We zijn nu al heel trots op het eindresultaat. Tot snel.
      Groetjes Jessica

  2. Lieve Jessica en Hein,
    Wat moeten jullie een geduld en energie hebben met deze langdurige verbouwing.
    Wat fijn dat het einde in zicht is en het zo mooi wordt.
    Hopelijk is Tim snel gewend aan zijn nieuwe kamer.
    Maakt hij nog steeds vorderingen bij de Heel. We kwamen Tim op zijn loopfiets met zijn begeleidster tegen. Heerlijk dat hij zo buiten bezig kan zijn.
    Geniet van de voltooiende fase, het resultaat van al jullie inspanningen!
    Groetjes van Leenderd en Tineke

    1. Hoi lieve Tineke en Leenderd,
      Het duurt inderdaad allemaal heel erg lang, wat heel erg veel energie kost. We zijn ook echt aan het eind van ons latijn, maar het idee dat het nu bijna klaar is, sleept ons erdoor. Het einde is echt in zicht. 11 december wordt Tim’s bed naar beneden verplaatst en dan zal hij er ook echt gaan slapen. Dat is een datum waar we naar toe leven.
      Tim gaat in zijn tempo vooruit. Hij maakt kleine stapjes. Op school gaat het ook steeds wat beter, steeds wat opbouwen in uren. Hij vindt het leuk. Leuk hè dat hij zo lekker buiten loopt.
      Op 7 januari is de opening van Tim’s kamer. Hou je de datum alvast vrij in je agenda? Uitnodiging volgt nog!
      Liefs Jessica

Comments are closed.