Stukadoor nog niet klaar…

Tim in het AD
Onlangs stond Tim met een groot artikel in het AD in de editie Groene Hart en ook in de editie Woerden. Daarnaast was er ook een kort filmpje van ons te zien. We zijn nu een jaar verder met bouwen voor Tim. Het artikel blikt terug op een jaar bouwen voor Tim en waar we nu staan.

Jumbo sponsoractie
Op dit moment is er voor ruim 300 euro gedoneerd aan bouwen voor Tim. Fantastisch dat er weer zoveel mensen zijn die Tim een warm hart toedragen. Het is een hele mooie actie. Bij elke 15 euro krijg je een voucher bij de Jumbo in Nieuwkoop. Deze kan je dan doneren. Ik hoop dat je aan Tim denkt als je de vouchers invult.

Stukadoor
In de blog van 10 september vertelde ik dat ik enorm uitkeek naar de volgende dag dat de stukadoor zou komen. Dat is uitgelopen op een regelrechte ramp. Er kwamen 2 mannen stuken:  ze stuukte een stuk van de schuifdeuren dicht, daarnaast waren er een aantal stukken die flink scheef waren gestuukt. De ’baas’ kwam kijken en was het met ons eens. Er kwam een mannetje herstellen en daarna zou de rest worden gedaan door een ander, ook bij hem in dienst. Maar die kon niet direct dus daar gingen weer 2 weken overheen. Ook die maakte er een puinhoop van. We waren erg  verdrietig. Waar we maanden met zoveel mensen zo hard aan hebben gewerkt, werd in een paar dagen geheel verpest. We zijn echt niet van die zeurpieten, het was gewoon echt lelijk. We zijn uit elkaar gegaan en hebben nu een goede stukadoor gevonden (hopen we) die gespecialiseerd is in herstelwerkzaamheden. Zelfs hij gaf aan dat het stukwerk erg slecht en onacceptabel gedaan was. Hein heeft avonden gewerkt om het scheve stuukwerk ervan af te bikken. Morgen en overmorgen komt de nieuwe stukadoor om te herstellen. Ondertussen wachten we al 11 weken op het afronden van het stukwerk, dus op hoop van zegen… Duimen! Zou de schilder na vele keren uitstellen, volgende week nu echt aan de slag kunnen gaan?

Plaatsing kozijn en glas
Ik vertelde enige tijd terug dat het kozijn dat geplaatst door de aannemer werd geplaatst, te hoog was ten opzichten van het plafond. Hierdoor kan het kantelkiepraam niet open aan de voorkant omdat het tegen het plafond aan kwam. De aannemer vond dat het niet zijn schuld was en wilde totaal niet meedenken in een oplossing. We hebben zelf de oplossing bedacht: we hebben het raam kleiner laten maken door de kozijnfabriek (oftewel een nieuw raam) en het kozijn wat verdikt (lager gemaakt). Om kosten te besparen reden we zelf met het raamkozijn naar Limburg om het naar de kozijnfabriek te brengen. Onlangs kwam het nieuwe raamkozijn weer te terug en hebben Jos en Hein het samen weer erin geplaatst. Het past perfect. Er moest natuurlijk nieuw glas in want dat was nu te groot. Dit hadden opnieuw besteld. Patrick van Glashandel Witteveen heeft ook dit glas weer gratis voor ons erin geplaatst. Fantastisch! Wauw wat is het mooi nu. Wat zijn we blij dat dat nu klaar is.

Tuin
Ondanks dat de werkzaamheden in Tim’s kamer nu op een laag pitje staan, is er wel in de tuin gewerkt. Siebe, Patrick en John hebben in de tuin gewerkt. Zo komt die ook weer stapje bij beetje verder af. Jan heeft een hele berg tempex gebracht om onder het tegelpad te plaatsen tegen de ergste verzakking.

Elektra
Hein is samen met Alex ondertussen bezig geweest om alle elektra en alle datakabels aan te sluiten. Alle stopcontacten zijn nu geplaatst en alle draden getrokken, maar aan de andere kant van de uiteinden van de draad moet deze ook weer worden aangesloten op de meterkast. Dat moet nog gebeuren, daar is Hein nu mee bezig. En dat is nog veel werk.

Sponsors
We hebben niet stil gezeten. Om het tekort van ca. 14.000 euro zo laag mogelijk te houden, schrijven we nog steeds bedrijven aan of ze ons willen sponsoren. Deze week zijn er weer een paar sponsors  bijgekomen. Zelfs uit Zwitserland: we krijgen een Airex mat; de mat die je bij de fysiotherapeut ziet liggen. Daarnaast krijgen we ook nog een balansmat en een andere mat. Heel erg fijn voor Tim om op te liggen. Van Yamaha krijgen we een versterker. En niet zomaar een die we vroegen, we krijgen meteen een high-end model omdat ze die meer geschikt is voor Tim zijn situatie. Heel erg fijn. Van Vogel’s hebben we met een flinke korting op twee tv ophangbeugels gekregen: een voor de spiegel en een voor de tv op te hangen. Deze beugels zijn speciaal omdat ze heel dun zijn, maar ook 20 graden kunnen kantelen. Ja, je leest het goed, voor de spiegel. Door de spiegel te kantelen, kan Tim nu zichzelf in de spiegel zien als hij in de rolstoel bij de wastafel zit. Bruynzeel sponsort een spiegel met verlichting, maar die ook verwarmd is: Tim kan niet bij de spiegel om de condens van de spiegel af te vegen. En met deze verwarmde spiegel is dat ook niet meer nodig. Geweldig dat al die bedrijven ons sponsoren. Fijn dat ze niet alleen doneren, maar ook meedenken wat een goede oplossing voor Tim is. Dat is zo mooi! Dank je wel!

Dag lieve mensen. Tot gauw weer. Ik hoop dat ik de volgende keer goed nieuws te melden heb: dat er mooi gestuukt en gesausd is. Dat het eindelijk eens klaar is. Morgen een spannende dag dus!
Liefs Jessica

2 thoughts on “Stukadoor nog niet klaar…”

  1. Wat een werk… Ik blijf het van een afstandje volgen en ben er als jullie mijn hulp straks nodig hebben. Ook al is er niet heel veel waarbij ik er voor jullie kan zijn. Alle beetjes helpen ❤

    1. Hoi Petra,
      Wat lief dat je dat zegt. Alle beetjes helpen absoluut!
      Als straks de stress en drukte voorbij is van het stuken en verven, kom ik weer in de lucht.
      Liefs Jessica

Comments are closed.