Bouwen voor Tim weer goede doel bij de Jumbo

Tim in de media
Deze week stond Tim weer in de krant. In het Alphense Nieuwsblad. Wat fijn dat zij een flink artikel over Tim hebben geplaatst. We willen iedereen laten weten hoe blij we zijn met alle hulp, hoe ver we nu zijn en dat bouwen voor Tim al 1 jaar bestaat. Wat hebben we veel bereikt met zoveel mensen in het afgelopen jaar!

Jumbo sponsoractie
Bouwen voor Tim is weer een van de goede doelen dit jaar van de Jumbo sponsoractie. Jumbo Nieuwkoop geeft bij elke 15 euro aan boodschappen gratis vouchers weg. Deze vouchers hebben een nog onbekende waarde, maar varieert tussen de 10 cent en 25 euro. Je kan deze vouchers doneren op de website van Jumbo aan een goed doel. Vorig jaar heeft bouwen voor Tim ook meegedaan en werden we derde! Helemaal geweldig dat mensen ons de vouchers gunnen. Er wordt in totaal 15.000 euro uitgereikt. Dit is dus een serieuze actie. Met elke voucher zijn we blij. Ik hoop dat heel veel mensen ons zo weer willen steunen. Je mag ze in de brievenbus doen, maar ik kom ze ook graag ophalen.

Hoe ver zijn jullie?
Eindelijk zijn de schuifdeuren in Tim’s kamer geplaatst. Het was erg veel werk om de deuren af te hangen en zo weg te werken dat je ze niet ziet. Hein en Jos zijn er erg lang mee bezig geweest. Er moesten borstelprofielen omheen gemaakt worden zodat het niet rondom de deuren gaat tochten. Daarnaast moet er een luik boven worden gemaakt zodat je altijd nog bij de motor kan komen voor onderhoud. Het resultaat is erg mooi.

Buiten is de buitenzonwering geplaatst. Het ziet er erg mooi uit. Weer een stapje verder in de afwerking.

Morgen komt de stukadoor. We zijn al echt heel erg lang aan het wachten op een stukadoor. De ene stucadoor liet ons 5 weken wachten en zegde op het laatste moment toch af. Anderen waren zo druk dat ze de opdracht niet eens aannamen. Nu hebben we een stukadoor uit Breukelen, want hier in de regio kan niemand de opdracht aannemen. Ik kijk er heel echt heel erg naar uit, want deze week gaan ze stuken. Daarna schilderen en kunnen we de ruimte in gebruik nemen. Dat houdt in dat ik eindelijk weer de wasmachine kan gebruiken. Dat alle spullen, bouwmaterialen en hulpmiddelen (zoals rolstoel, driewieler, statafel, loophulpmiddel,…) die al maanden allemaal in de woonkamer staan, eindelijk in de berging gezet kunnen worden. Na zo’n lange tijd is de rek in je flexibiliteit eruit. In het begin van de verbouwing vindt je de rommel prima. Het is maar tijdelijk, houdt je jezelf voor. Je heb veel energie en zin om te beginnen aan de grote verbouwing. Na zoveel maanden ben je die rommel in de woonkamer zat. Je leeft constant buiten je comfortzone en dat kan je een paar maanden hebben. Nu ben ik aan het aftellen. Daarna moet er nog veel werk worden verzet: alle spotjes (dat zijn er veel: 27 stuks) moeten in het plafond worden geplaatst, alle stopcontacten moeten worden afgemonteerd en nog bij de meterkast worden aangesloten. Het sanitair moet worden geplaatst en aangesloten. De airco en tillift moeten worden geplaatst. In de berging moet de wasmachine en droger worden geplaatst, planken worden opgehangen en een plaats om al het gereedschap neer te hangen. Dit is echt nog erg veel werk. We zijn er nog niet. Maar wel bijna. Ik kijk uit naar morgen, want dan gebeurt er weer wat en zie je vooruitgang.

Hulp nodig
Twee weken geleden waren Patrick, Jeffrey en Siebe hier in het weekend en hebben ze hard gewerkt in de tuin. Ze hebben het houtwerk voor de bloembak gemaakt, zodat er een schuin pad naar beneden kan komen in plaatst van een trap. Deze is al bijna klaar. Ook Gerlof was er een aantal avonden en dag in het weekend. Hij heeft meegeholpen met de aanleg van de bloembakken en binnen bij het aftimmeren van de schuifdeuren. John heeft daarna flink in de tuin gewerkt en planten geplaatst in het vak dat bijna klaar is.

We zijn dus nog druk in de tuin bezig. Zolang het licht buiten is en lekker weer, niet te warm en droog weer, is het heerlijk om buiten te zijn. Lekker met je handen bezig zijn. Ook binnen is er nog veel te doen. We zijn nog op zoek naar mensen die ons willen helpen. Je kan altijd wat doen. Binnen, buiten of mij helpen met de zorg voor Tim en Willemijn en de verzorging van de klussers, zodat Hein ook mee kan werken en daar geen omkijken naar heeft. We werken alle doordeweekse dagen ‘s avonds van 18.30 tot 21.30 uur. Maar het wordt al vroeg donker, dus in de weekenden kunnen we meer doen in verband met het licht. Dan werken we van 10 uur tot 17 uur. Kom jij helpen? Kijk in de agenda wanneer we klussen en wie er komt. Het is altijd heel gezellig en ga je met een voldaan gevoel naar huis. Geef je op! Daar zouden we heel erg blij mee zijn, want alleen de laatste loodjes afmaken, is heel erg zwaar.

Bedankt lieve mensen voor al jullie hulp. Tot de volgende keer weer.
Lieve groeten Jessica