Tim’s 4e verjaardag

Binnen en buiten
De vakantie is weer voorbij en we gaan weer in volle vaart vooruit. Nog wat binnen klussen, maar vooral buiten. Binnen is het zo goed als af. De keuken is door de stukadoor even ‘tussendoor’ gedaan en gesausd. Anne en Rick hebben de kasten terug geplaatst, ingericht en alles afgemonteerd. Nu is dus één ruimte klaar! Al het servies staat weer in de kasten. Wat lucht dat op. Nu wachten op de stukadoor en de deuren.

Buiten gaan we aan de slag. We zijn begonnen met het weghalen van al het split, het scherpe puntige grind waar een rolstoel niet in wil rollen en voor lekke banden zorgt. De trappen in de tuin zijn niet handig voor een rolstoel. Dus één trap gaat er weg en wordt een aflopend pad waar we tegels gaan leggen. Omdat alles hier een aantal centimeters per jaar verzakt, is het een flinke klus omdat er veel geheid moet worden. Afgelopen week waren Eveline en Robin er om te helpen in de tuin. Ze hebben samen met Hein een begin gemaakt aan de tuin. Anne en Rick hebben een flink aantal palen geheid en een groot deel van het split is weg geschept, de container in. Het is een flinke klus om de tuin te herstellen na een verbouwing en om de tuin rolstoel geschikt te maken.

Waarom de tuin aanpassen?
Tim kan niet naar buiten in de huidige situatie. We kunnen Tim nog wel tillen, maar moeten dan een flink stuk lopen vanaf het moment dat we hem uit zijn stoel tillen, tot aan de plek waar we hem dan in een andere stoel buiten neer zetten. Wij zitten altijd erg graag buiten, ook al is het met een trui aan. Maar deze zomer is het er maar een enkele keer van gekomen. Het is zoveel ‘gedoe’ wat we de laatste tijd niet meer kunnen opbrengen, dat we steeds besloten om makkelijk binnen te blijven zitten en binnen te eten. Erg jammer, want ik gun het Tim en natuurlijk ook Willemijn dat zij kunnen genieten van het lekkere weer.

Tuin
Er moet nog echt heel veel gedaan worden om de tuin voor Tim toegankelijk te krijgen. Daarnaast moet de werkplaats binnenkort worden afgebroken en al het split hieronder worden weggehaald. Heb jij zin om mee te helpen de tuin aan te passen en op te knappen, geef je op! Nu is het nog lekker weer en heerlijk om buiten te zijn! Voor een actueel overzicht wanneer we klussen en wie zich al hebben opgegeven, zie agenda. We zouden het erg fijn vinden als je komt helpen.

Verjaardag en dus naar school
Tim is deze week 4 jaar geworden. Hij wordt al echt een groot ventje en is nu echt een kleuter geworden. Hij wordt ook al zo lang. Alle hulpmiddelen moeten opnieuw worden ingesteld omdat hij zo groeit. Een paar weken geleden werd hij gemeten en was hij een meter lang. Wat zijn we trots. Nu hij 4 jaar is, mag hij naar school. Tim gaat deze week voor het eerst naar school. Hij gaat naar de mytylschool in Leiden. Het zal geen hele dag zijn, maar een uurtje. Omdat Tim heel erg prikkelgevoelig is gaan we het programma op school heel erg langzaam opbouwen. Het revalidatiecentrum gaan we tegelijk heel langzaam afbouwen. Ik bereid hem voor door steeds het boekje van ‘Anna in de klas’ te lezen. Ik laat hem foto’s zien van het gebouw, de klas en de docenten. Ik ben heel erg benieuwd hoe hij het vindt. Ik ga uiteraard met hem mee.

Dag lieve mensen. Bedankt voor het meeleven. Ik hoop jullie binnenkort weer te zien.

Lieve groeten Jessica