Bíjna bestaat bouwenvoortim één jaar

De aannemer is klaar
Afgelopen week was de aannemer voor het laatst. Eindelijk werden de laatste dingen afgerond. Het  dakoverstek is afgewerkt en afgetimmerd, de latei is verstevigd, bij het bovenraampje zijn de stenen gevoegd en de dorpels zijn geplaatst.

Dat was voor mij spannend: hoe zien de dorpels er uit en voldoen ze? De kleur is mooi en ik denk dat ze ook voldoen als rolstoeldorpel. Het is niet de rolstoeldorpel die ik had gewenst, maar ik denk dat ze functioneel zijn. Het doel is dat ik er met Tim in de rolstoel makkelijk overheen kan.

In totaal is de aannemer ruim 10 weken bezig geweest met de berging bouwen. In het offerte traject werd vermeld dat dit in 4 weken klaar zou zijn. Het lange wachten zat met name in de kozijnen die niet besteld waren en waarop we 4 weken moesten wachten. Daarnaast riep ander werk van de aannemer waar ook doorgang moest vinden, waardoor er bij ons niet gewerkt kon worden. Jammer dat hij veel dingen toezegde en niet nakwam.

Geen frisse lucht voor Tim
Het kozijn aan de voorkant heeft een kantelkiepraam. Blijkt dat deze niet open kan! Het kozijn is te hoog gemaakt en daardoor kan het raam niet open! Het komt tegen het plafond aan. In gesprek met de aannemer vindt hij dat wij het plafond lager hebben gemaakt en dat het daardoor nu niet past. Wij hebben alleen gipsplaten aan de onderkant van de balken gemaakt. Het rachelwerk (=houten latjes) hebben we zelfs al tússen de balken gemaakt om het plafond maar zo hoog mogelijk te houden.

Als oplossing biedt de aannemer aan een stukje van de bovenkant van het openslaande raam af te zagen. Hè?! Een andere oplossing die de aannemer aandraagt is dat wij het stuk plafond bij het raam schuin ophoog laten lopen zodat het raam wél open kan. Beide oplossing vinden wij belachelijk. De aannemer erkent absoluut geen schuld. Omdat hij totaal niet wil meewerken, geen reële oplossing biedt en wij er zo klaar mee zijn, hebben we zelf een andere oplossing bedacht die we zelf gaan betalen. Van de aannemer hoeven we niks meer te verwachten. Die wil alleen maar snel opleveren en de facturen betaald zien. Wij zijn blij dat hij klaar is. Jammer dat het zo moest lopen.

Boek schrijven
Ik kan een heel boek schrijven over wat er allemaal is voorgevallen met de aannemer, maar daar zal ik jou als lezer niet mee vermoeien. Ik probeer het namelijk altijd heel positief te houden. Ik heb al eens geschreven over de rolstoeldorpel. En nu over het raam dat niet open kan. Dat waren zulke hot items dat ik ze je als lezer niet kan onthouden en ze in een afgezwakte vorm in de blog beschreef. Maar leuk was anders. Ik had deze tijd graag anders gezien: een aannemer die meedenkt om iets moois en functioneel te maken voor Tim, in plaats van strijd. Zo jammer. Gelukkig is hij klaar en weg. Ik probeer de positieve kanten te zien: De voorman heeft mooie dingen gemaakt en was wel met ons begaan, werkte hard en deed erg zijn best voor ons. Daarnaast maken we een fantastische tijd door met alle mensen en vrijwilligers die mee helpen! Die geven zoveel positiviteit. Al die sponsors en bedrijven die met ons begaan zijn. Dan probeer ik de aannemer maar snel te vergeten.

Terugblik Bouwenvoortim
Het is bijna zo ver: Bijna bestaat bouwenvoortim één jaar! 1 augustus 2016 ging de website live. Mijn volgende blog wordt een terugblik met al die fantastische momenten: Hoe het begon, wie er mee hielpen, alle acties en hoe de garage langzaam Tim’s kamer werd en nu bijna klaar is. Hoe bouwenvoortim regiowijd werd gedragen en bekend werd! Met veel foto’s natuurlijk.

Bedankt lieve mensen voor jullie medeleven.
Lieve groeten Jessica

5 thoughts on “Bíjna bestaat bouwenvoortim één jaar”

  1. Wat onwijs vervelend zeg. Het is vast een overbodige vraag of jullie rechtsbijstand hebben. Maar kan me ook voorstellen dat het jullie aan energie ontbreekt. En jullie het snel klaar hebben zodat jullie mannetje er eindelijk kan gaan slapen. Sterkte! Ps wij worstelen al weken met een badkamerinstallatie dus snap zo goed hoe de frustratie voelt.

    1. Hoi Sheila,
      Ja we hebben rechtsbijstandverzekering, maar we hebben niet zo’n zin in dat juridisch getouwtrek. Inderdaad, we willen gewoon de kamer van Tim afmaken en dan kies je eieren voor je geld. Een aannemer staat juridisch gezien ook heel sterk en dat weten ze… De frustratie is enorm, maar daar proberen we nu niet meer aan te denken. We gaan nu afronden en kijken alleen nog maar naar het eindresultaat: een mooie kamer voor Tim en geweldige mensen die met ons mee leven en dit alles voor ons mogelijk hebben gemaakt. Ik heb geleerd dat dit veel belangrijker in het leven is, dan je gelijk halen. Maar dat doet vaak pijn en kost helaas geld.

      Ik hoop dat jullie badkamerinstallatie tot een goed einde komt. Misschien niet op de manier zoals je had gewild of wat een eerlijke manier was geweest, maar dan is het wel klaar. Heel veel sterkte.
      Groetjes Jessica

  2. Wat een triest verhaal…
    Jammer dat jullie indertijd met deze man in zee bent gegaan. Hij heeft nu in ieder geval geen reclame voor zichzelf gemaakt en wat mij betreft zou je hem in je blog met naam en toenaam mogen noemen zodat andere mensen gewaarschuwd zijn. Enfin, gelukkig is het nu bijna klaar en hopelijk wegen de laatste loodjes niet te zwaar. Veel sterkte!

    1. Hoi Bout,
      Ik heb deze vraag van heel veel mensen gehad. We hebben er bewust voor gekozen om de aannemer niet te noemen omdat het niks toevoegt, en het tegen je kan werken. We willen de nadruk leggen op de mensen en bedrijven die ons wél helpen! De voorman die bij ons werkte heeft goed werk verricht, was met ons begaan en zag wel de noodzaak van onze situatie. Hij was eerlijk, had wél kennis van zaken, maar moest doen wat de ‘baas’ zegt. Wat dat betreft hadden we geluk met hem. De eigenaar was het probleem. Het gaat bij hem alleen om geld. Ik begrijp dat niet, want je wilt toch ook iets moois afleveren? Het was aannemer Niesing uit Woerdense Verlaat.

      Groeten Jessica

  3. Hoi Jessica

    Ik zal als ik jullie was het laaste termijn gewoon nog niet betalen.
    Voor dat bepaalde zaken zijn opgelost.
    En dus gewoon de oplevering nog niet tekenen.

Comments are closed.