Strubbeling met de aannemer

De tegels
Afgelopen maandag is de tegelzetter begonnen. Het is lastig om een tegel uit een showroom te kiezen. Want hoe ziet het eruit als er een heel groot vlak mee gedaan wordt? En past het bij de andere kleuren van bijvoorbeeld de keuken en de vloerbedekking op de trap? Het wordt echt heel mooi. Ik ben echt lovend over de tegel, maar ook over Erik hoe mooi hij het heeft gelegd, het is namelijk niet de makkelijkste tegel. Ik ben echt heel erg blij met de kleur en met zijn vakmanschap.

Doordeweeks waren alleen Gerlof en Jos van de partij om ons te helpen. Het was hard werken in de avonduren, want we moesten de tegelzetter voorblijven. Niet alle wanden waren namelijk voorzien van hout en gipsplaten en de daarachterliggende elektra. Maar we hebben het gered. Dank je wel Gerlof en Jos! Ook loodgieter Mario was er deze week weer om het inbouwdeel van de kranen te installeren. Komende week gaat Erik weer verder met de tegels.

Crisis om een dorpel
Deze week was er toch echt wel een crisis ontstaan tussen ons en de aannemer. We waren het oneens over de dorpel. De aannemer wil een standaard dorpel plaatsen. Ik wil graag een rolstoeldorpel. Dat is een halfronde dorpel waar je makkelijk overheen kan met een rolstoel. Er volgt een zeer verhit telefoongesprek. De rolstoeldorpel is blijkbaar een onbekend product voor de aannemer, die nu ineens een mogelijk hoogte verschil voorziet ten opzichte van de vloer, de dorpel en het kozijn. Hij ziet enorm veel beren op de weg en wil dit niet oplossen. De aannemer wil de opdracht teruggeven en vindt, dat we zelf de dorpels maar moeten bestellen en plaatsen. Het inkorten van het kozijn zou dit mogelijke hoogteverschil oplossen, maar aan deze aanpassing wil de aannemer niet meewerken.

In dit hele project staat Tim voorop en draait het om het rolstoelvriendelijk maken van de woning. Zelfs de gemeente is betrokken bij deze hele crisis, want uiteindelijk is het ook  gemeenschapsgeld, beschikbaar gesteld door de gemeente. De aannemer houdt voet bij stuk, zet mij onder druk te accepteren dat de tegelvloer mogelijk ongeveer 1 cm (!) boven de dorpel zou gaan uitsteken en hangt boos de telefoon plotseling op.

De kozijnfabriek heeft nu bemiddeld en gelukkig zijn we tot een compromis gekomen, waarin we een dorpel krijgen die vrij goed te begaan is met een rolstoel, de aannemer zeker weet dat de kozijnen passen en de tegelvloer mooi op de juiste hoogte ligt. Dus een oplossing waar we ons allemaal goed bij voelen. Het is helaas geen rolstoeldorpel geworden, maar misschien is dit wel een betere oplossing…

Èindelijk komen de kozijnen
We hebben hard gewerkt dit weekend. Alleen Jos en Rob waren er. Rob heeft alle groepen in de meterkast aangesloten. Jos heeft samen met Hein voorzetwanden versterkt, het plafond van de berging erin gezet, de bedrading van de spotjes geplaatst en het stofzuigpunt verzet en aangesloten in Tim’s kamer. Dit zijn allemaal kleine dingen, maar die kosten erg veel tijd. Lucas is komen helpen met de oprit leegmaken en het opruimen van Tim’s kamer en de nieuwe berging, want jawel….morgen komen de kozijnen. Eindelijk. Na 4 weken wachten is het dan zover. Als het goed is gaat de aannemer aan één stuk door totdat alles klaar is. Morgen begint hij dus met het plaatsen van de kozijnen. Ondertussen gaat Erik verder met tegels zetten. Na een paar dagen komt de metselaar, die de muren gaat optrekken. Tevens zal het laatste zaagwerk in de muren worden gedaan (help, weer enorm veel stof in huis!) en zal de dakoverstek worden afgemaakt. Ik hoop dat alles goed gaat met de kozijnen en de dorpels… keep your fingers crossed (duimen!).

Achtergrond
Ondertussen zijn we nog in gesprek met de schuifdeurautomatenleverancier. Hoe moeten de muren met de borstels worden afgewerkt? Hij houdt het vaag en levert de producten traag af. Maar ondertussen kan daardoor de stukadoor nog niet komen, en daarmee de schilder. Op de achtergrond zijn er nog veel dingen die we moeten regelen en nabellen: het glas, glaszetter, schilder, de deuren zelf…. Pfff… veel werk nog te doen. Maar wel leuk, want nu zien we het echt verder af komen.

Afwerking
Ondanks dat er veel wordt gedaan door vakmensen, doen we ook ontzettend veel zelf om maar kosten te besparen. Je voelt de vraag al aankomen: kom jij ons weer helpen? Dit keer hele andere werkzaamheden: afmaken plafond, afzuigsysteem en elektra, inrichten berging, tuin herstellen, tijdelijke berging leegmaken en afbreken. We werken de komende 2 weken elke dag van maandag t/m vrijdag 18.30 uur tot 21.30 uur. En in het weekend van 10 tot 17 uur. Voor een actueel overzicht van wat we gaan doen en wie zich al hebben opgegeven, kijk in de agenda.

Bedankt lieve mensen.
Lieve groeten Jessica